Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Grondwerk en terreininrichting

Grondwerk en terreininrichting

Naast het grondverzet, de drainage en de inrichting van de bouwkuip voor de ondergrondse parkeergarage (deels onder bestaande belendingen) heeft allround grondbedrijf VMV Projecten tussen november 2017 en heden diverse andere infrawerkzaamheden verricht op het perceel, waaronder de inrichting van het bouwterrein.

Jeroen van Malestijn is projectleider van VMV Projecten, dat eerder gecompliceerde utiliteitsprojecten uitvoerde voor contractpartij J.P. van Eesteren, zoals de aanleg van de nabijgelegen bouwput voor de Goede Doelen Loterij. “Het bouwrijp maken van dergelijke percelen is meer dan alleen grondverzet en het plaatsen van damwanden”, vertelt hij. “Je kunt zeggen dat wij het project 2Amsterdam volledig bouwrijp hebben gemaakt.”

Bouwrijp maken is een proces dat tussen de uitvoerende werkzaamheden van andere partijen doorloopt – vaak in samenhang. “Het meest intensief waren de grondoperaties met betrekking tot de bouwput van 65.000 m³ voor de drielaagse, ondergrondse parkeergarage”, aldus Van Malestijn. “Daarbij dienden onder meer funderingspoeren van de bestaande bouw te worden uitgegraven. Vooral de drainagewerkzaamheden waren intensief. Dankzij een combinatie van grondinjecties en extra bemaling hebben wij de bouwput bouwrijp kunnen maken voor de realisatiefase.”

Verder heeft VMV Projecten diverse aanvullende werkzaamheden verricht op het perceel. “Nadat de parkeerdekken gereed waren, hebben wij nog een eindlaag gemaakt van 1,30 meter, voorzien van isolatie – onder meer met lava bims. Groenbedrijf Copijn neemt vervolgens de eindinrichting voor zijn rekening. Daarnaast is het bouwterrein voor 2Amsterdam een aantal keren aangepast; hiertoe hebben wij de terreininrichting en verhardingen verzorgd. Momenteel maken wij de parkeergarage gereed met laatste inrijvoorzieningen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details