Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Groeiende populariteit van nieuwbouwprojecten

pexels-photoscom-93400

12 augustus 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Vaak wordt een groot deel van de mensen die zich op een project inschrijft uitgeloot bij dergelijke projecten. Het is niet voor niets dat nieuwbouwwoningen zo in trek zijn. Vaak zoeken particuliere investeerders naar bestaande woningen, welke direct verhuurd kunnen worden. Het maakt dat met name starters meer kans hebben op een nieuwbouwwoning. Daar komt bij dat er niet hoeft te worden overboden bij deze woningen, iets wat bij bestaande woningen doorgaans wel gebruikelijk is in de huidige tijd. Een starter heeft hierdoor dezelfde kans op een woning als een investeerder.

Duurzame nieuwbouwwoningen in trek bij starters

Niet alleen hebben starters en andere woningzoekenden dezelfde kans op een woning als investeerders bij nieuwbouw. Ook verzekeren zij zich met een nieuwbouwwoning van een duurzaam huis voor de toekomst. Nieuwbouwwoningen worden standaard niet meer aangesloten op het gasnet. Ze worden uitgevoerd met een warmtepomp op basis van elektriciteit, vaak in combinatie met een aantal zonnepanelen op het dak. Tijdens het verkoopproces hebben woningzoekenden de mogelijkheid om direct het volledige dag van zonnepanelen te laten voorzien, om de woning op die manier energieneutraal te maken. Hoewel een warmtepomp veel stroom verbruikt, is het goedkoper dan een cv-ketel op gas. Mede ook door de stijgende belastingen op gas.

Lagere kosten bij aankoop woning voor particulieren

Reeds las je al dat de keuze voor een nieuwbouwwoning overbieden overbodig maakt voor particulieren. Daarbij hebben zij minder last van investeerders die een woning aankopen voor de verhuur. Mede ook doordat projectontwikkelaars de verhuur van deze woningen in de eerste paar jaar onmogelijk maken. De woning moet gekocht worden om deze zelf te gaan bewonen. Een derde reden die nieuwbouwwoningen uit financieel oogpunt aantrekkelijker maakt, is het feit dat de kosten vrij op naam (VON) lager liggen dan de kosten koper (KK). Zo wordt direct geld bespaard.

Financieel adviseurs merken groeiende populariteit nieuwbouw

Ook financieel adviseurs zien dat duurzame nieuwbouwwoningen in trek zijn. Zij merken op dat de keuze voor een duurzame woning met energielabel A een lagere hypotheekrente op kan leveren voor huishoudens. Daarbij ontvangt men in de eerste fase rente over het bouwdepot. Iets wat de te betalen rente over de lening gedeeltelijk compenseert. Vanzelfsprekend neemt de te ontvangen rente af gedurende de bouw van de nieuwbouwwoning, daar er per fase een deel van het bouwdepot wordt overgemaakt naar de uitvoerder. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details