Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Goudkleurige eyecatcherlangs de A59
De gevelbanden zijn gemaakt van 4 mm aluminium composiet en afgewerkt in een C32 anodised look.

Goudkleurige eyecatcherlangs de A59

Met de oplevering van het nieuwe logistieke centrum met hoofdkantoor voor Van Mossel in Waalwijk is MGB Cladding Systems een prachtig visitekaartje rijker. De indrukwekkende nieuwbouw met zijn goudkleurige gevelbanden bevindt zich op slechts 500 meter afstand van MGB Cladding Systems en laat perfect zien waartoe de specialist in exclusieve metalen gevelsystemen in staat is…

Met haar jarenlange ervaring in gevelbouw is MGB Cladding Systems in staat om elk ontwerp en idee om te zetten in een hoogwaardig eindproduct. Maar ook om esthetiek, maakbaarheid en prijs perfect af te stemmen. De nieuwbouw voor Van Mossel maakt dit uitstekend zichtbaar. “In opdracht van Bouwbedrijf van de Ven hebben wij zowel het logistieke centrum en hoofdkantoor als de portiersloge voorzien van horizontale goudkleurige gevelbanden”, vertelt Peter Verhoofstad, directeur van MGB Cladding Systems. “De gevelbanden zijn gemaakt van 4 mm aluminium composiet en afgewerkt in een C32 (middle light bronze) anodised look, die een optimale kleurvastheid garandeert.”

Aanvankelijk zouden de gevelbanden uitgevoerd worden in 3 mm geanodiseerd aluminium. “Al in de calculatiefase hebben wij hiervoor een alternatief geadviseerd, die esthetisch én prijstechnisch interessanter is”, aldus Verhoofstad. “We hebben drie mogelijkheden uitgewerkt: een paneel in 3 mm geanodiseerd aluminium, een paneel in 4 mm aluminium composiet met een RAL1019 afwerking en een paneel in 4 mm aluminium composiet met een C32 anodised look. De uitstraling, kleurvastheid en strakke uitstraling van dit laatste gevelpaneel hebben zowel de architect, opdrachtgever als
aannemer overtuigd.”

Het kantoor van Van Mossel is voorzien van een HSB-gevel, waarover MGB Cladding Systems een aluminium vlagconstructie (U-profielen met schetsplaten) heeft aangebracht. “Vervolgens zijn hier de aluminium composietpanelen omheen gevouwen, geschroefd en verlijmd”, aldus Verhoofstad. “Ter plaatse van de hal zijn sandwichpanelen toegepast, waarop wij wederom aluminium vlaggen en composietpanelen hebben bevestigd. Zo wordt een uniforme look & feel geborgd.” Grootste uitdaging waren de ramen op de kantoorverdiepingen, die steeds versprongen. “De lengtematen van de HSB-elementen zorgden bovendien voor uiteenlopende knikpunten. Om zowel boven- als onderin goed uit te komen, hebben wij een extra verstelbare achterconstructie gemaakt.” Op diverse plekken zijn ronde gevelelementen toegepast, die uit meerdere onderdelen zijn opgebouwd en zorgvuldig in de fabriek zijn verlijmd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details