Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Goudeerlijke kozijnen

Goudeerlijke kozijnen

Het appartementengebouw dankt zijn opvallende karakter aan de goudkleurige aluminium kozijnen. De ontwikkeling en vervaardiging van deze kozijnen, 644 in totaal, is in handen van HEPRO kunststof en aluminium kozijnen.

De goudkleurige aluminium kozijnen van HEPRO zijn een moderne verwijzing naar de gele kozijnen van de authentieke woningen in de naburige Oosterparkwijk, aan de achterzijde van het gebouw. VDP Architecten betrok HEPRO al in een vroeg stadium bij het project, om tot de juiste kleurstelling te komen. 

Het appartementengebouw dankt zijn opvallende karakter aan de goudkleurige aluminium kozijnen.

Esthetischer en stabieler

“In eerste instantie was het de bedoeling om alleen de commerciële ruimten op de begane grond van aluminium kozijnen te voorzien”, vertelt technisch directeur Mark Vreugdenhil van HEPRO. “De overige kozijnen zouden in kunststof uitgevoerd worden. Dankzij onze Decalu aluminium kozijnen kon dit ook. De kunststof en aluminium kozijnen laten geen verschil zien in kleur en vormgeving, waardoor een combinatie van de materialen in één gebouw mogelijk is. Dit is zeer uniek.Een ander voordeel van onze Decalu kozijnen is dat ze tijd besparen. Het systeem is dertig procent sneller te produceren en te monteren. Glaslatten worden op dezelfde manier gemonteerd als bij kunststof kozijnen.” Uiteindelijk heeft Salverda Bouw besloten om het hele project in aluminium uit te voeren. Aluminium is namelijk sterker dan kunststof. Hierdoor krijgen de grote draai/kiepdeuren meer stabiliteit, dus kwaliteit.

Productie en montage

HEPRO startte begin dit jaar met de productie van de kozijnen. Vreugdenhil: “Inmiddels hebben we ruim tweederde van de kozijnen geproduceerd. Een uniek project voor de stad Groningen en een uniek project voor HEPRO.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details