Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Goede coördinatie is essentieel

Goede coördinatie is essentieel

Gasloos bouwen in Woerden

De complete elektrotechnische installatie voor Hof van Leyland, van de elektra in huis tot en met de zonnepanelen, werd verzorgd door Kosinus Elektrotechniek. Rutger de Koning: “Wij zijn vanaf het begin betrokken bij het project, dat door De Vries en Verburg zelf is ontwikkeld.”

In totaal zijn 88 koopwoningen 85 huurwoningen gerealiseerd, waarvan 25 huurappartementen. “Voor dit project werd besloten om gasloos te gaan bouwen. Dit vraagt meer van de elektra-installatie, vanwege de volledig elektrische warmtepomp.” In Hof van Leyland vormden ook de verschillende soorten vloeren een uitdaging. “De eerste verdiepingsvloer is een breedplaatvloer. Deze werd al in beton gestort bij de ruwbouw, dus daar moest de installatie toen al in aanwezig zijn. De vloer van de 2e verdieping is een kanaalplaatvloer, die lang bloot lag. Het tweede deel van de installatie kon dus pas heel laat gebeuren, tijdens de afbouwfase. Hier moesten wij onze planning op afstemmen.”

Het installeren van zonnepanelen vraagt volgens De Koning ook om extra coördinatie, vanwege de buitenunit van de warmtepomp die ook op het dak staat. “De panelen moeten natuurlijk op tijd geleverd worden en we moeten de haken en panelen bevestigen als de steigers er nog staan. Hierbij moeten we dus exact volgens planning werken. Tot nu toe is dat uitstekend gegaan, maar het is telkens spannend. Gelukkig hebben we een goede onderaannemer die dat uitvoert: Swinkels Solar. Met deze partij hebben we een goede samenwerking. Swinkels Solar heeft alle huizen voor ons voorzien van zonnepanelen. De appartementen in de eerste fase van het project hebben wij zelf uitgevoerd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details