Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Goed metsel- en voegwerkals finishing touch
Het project Rechthuislaan Fase 2 gaat om het verbeteren van de kwaliteit van de sociale huurwoningen van Woonstad Rotterdam.

Goed metsel- en voegwerkals finishing touch

GB&O Groep BV renoveert en onderhoudt verschillende soorten vastgoed. Hierbij werkt ze vooral aan ‘de buitenschil’ van gebouwen. Vanwege eerdere goede samenwerkingen werken GB&O Groep en Jurriens nu ook samen aan Fase 2 van de restauratie aan de Rechthuislaan in Rotterdam. Marcel Vink, eigenaar van GB&O Groep, vertelt hoe het project er precies uitziet.

Het project Rechthuislaan Fase 2 gaat om het verbeteren van de kwaliteit van de sociale huurwoningen van Woonstad Rotterdam. En laat GB&O Groep nou precies gespecialiseerd zijn in dit soort renovatiewerkzaamheden! “We hebben daar veel ervaring in en vinden dat ook de leukere projecten. In tegenstelling tot nieuwbouw ligt de focus bij renovatie en restauratie namelijk veel meer op kwaliteit en iets minder op de prijs”, aldus Vink. 

“We hebben daar veel ervaring in en vinden dat ook de leukere projecten.”

Onderhoud tijdens funderingsherstel

Binnen het project van Woonstad Rotterdam is Jurriens de opdrachtgever van GB&O Groep: zij zorgt voor het funderingsherstel bij de huurwoningen. Daarbij komt ook meteen een stuk herstel van de panden die boven de huurwoningen staan. “Als daar iets aan de gevels moet gebeuren, pakken wij dat op”, vervolgt Vink. “We werken vaker samen met Jurriens, dus we hebben inmiddels een goede klik en vertrouwensband.”

Het spannendste tijdens dit project? “Het is eigenlijk altijd spannend om aan de renovatie van panden te beginnen. Soms ziet het er van de buitenkant best goed uit, maar zodra je er een steiger voor zet en de boel van dichtbij gaat bekijken, zie je ineens wat er mis is. Scheuren in gevels, verrot staal dat erachter zit: het is iedere keer weer anders. Daar kom je pas achter als je al bezig bent.”

Mooi project

Via Jurriens heeft GB&O Groep nauw contact met de opzichter vanuit Woonstad. “Zo houden we elkaar op de hoogte en komen we samen tot een goed resultaat.” Vink is blij dat GB&O Groep mag meewerken aan dit project, vertelt hij. “Dit zijn wel de leukere dingen, ja. Soms doen we ook metsel- en voegwerk voor 300 woningen in een wijk, maar een project zoals aan de Rechthuislaan is bijna een restauratieproject. Straks gaan de steigers weg en zien we wat we hebben neergezet, dat is toch wel mooi.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details