02:04
19-07-2018

Goed gevulde orderportefeuille voor specialist in complexe binnenstedelijke projecten

2017 was een uitstekend jaar voor Ter Steege Bouw Vastgoed. De specialist in binnenstedelijke bouwprojecten met een hoge complexiteit realiseerde een omzetstijging van 22% procent naar bijna 112 miljoen euro. Het nettoresultaat steeg naar 4,2 miljoen euro. Een groot deel van de omzet is gerealiseerd binnen de gebiedsontwikkelingen van Ter Steege. Met een goed gevulde orderportefeuille ziet ook 2018 er rooskleurig uit.

“Vanuit Ter Steege Gebiedsontwikkeling verwerven wij locaties voor (her)ontwikkeling, die we vervolgens ontwikkelen tot aansprekende nieuwe woon-, werk- en leeflocaties”, vertelt Gijs Takkenkamp, directeur van Ter Steege Gebiedsontwikkeling bv. “Deze gebiedsontwikkelingen worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de regionale Bouw Vastgoed bedrijven in Rijssen, Apeldoorn, Hardenberg en Tiel en sinds kort ook in het westen van ons land.”

Vijfde vestiging
De komst van de vijfde vestiging ondersteunt de filosofie van Ter Steege om regionale aanwezigheid en zichtbaarheid te realiseren, met de kracht van het (landelijke) collectief. Ter Steege Bouw Vastgoed West kan terugvallen op de kennis en ervaring van het ruim 100 jaar oude moederbedrijf. En ook de financieel gezonde basis zorgt ervoor dat West voldoende slagkracht heeft en kan groeien vanuit een bestaande organisatie. Takkenkamp: “Ter Steege Bouw Vastgoed West start met een goed gevulde orderportefeuille, met projecten van bestaande relaties van Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn. Zoals het spraakmakende project ‘House of Delft’. Verder zijn ook 68 appartementen in Rotterdam, 22 woningen in Naaldwijk en een Van der Valk hotel in Delft aan de portefeuille toegevoegd.” De definitieve standplaats van Ter Steege Bouw Vastgoed West is nog niet bekend. De meest voor de hand liggende plek op dit moment is Delft.

De spreiding over Nederland maakt Ter Steege weerbaar voor conjunctuurschommelingen, vertelt Takkenkamp. Bovendien wil het familiebedrijf uit zorg voor haar medewerkers de reistijd naar bouwprojecten zoveel als mogelijk beperken. “Langere reistijden zijn op den duur niet verantwoord en passen niet bij onze focus op duurzame inzetbaarheid.”


‘We kijken ernaar uit om samen met omwonenden, gemeente en andere belanghebbenden de herontwikkeling van het voormalige gevangeniscomplex PI ‘De Berg’ op te pakken’.

‘Hoe complexer, hoe liever’
Ter Steege Groep is sinds de oprichting in 1911 uitgegroeid tot een groep zelfstandig opererende bedrijven, onderverdeeld in de divisies Bouw Vastgoed, Handel (Gamma en Bouwmaat) en Industrie (Reginox). Ter Steege Bouw Vastgoed heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een totaalaanbieder die haar opdrachtgevers ontzorgt van initiatief tot en met ontwikkeling, financiering, realisatie, beheer en onderhoud. Naast eigen projectontwikkelingsactiviteiten werkt Ter Steege ook in opdracht van corporaties en beleggers. Zowel voor nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. Als voorbeeld noemt Takkenkamp de transformatie van voormalige bedrijventerreinen tot woningbouwgebieden, met respect voor het industriële erfgoed. “Op dit moment ontwikkelen we onder andere ruim 600 koop- en huurwoningen op het voormalige fabrieksterrein van Koninklijke Ten Cate in Almelo, dat tevens bekend staat onder de naam ‘Indië’. De bestaande historische fabrieksgebouwen, die het gebied zijn ‘ziel’ hebben gegeven, vormen hierbij een belangrijke inspiratiebron.” Onlangs is bovendien gestart met de transformatie van de oude, koloniale landbouwschool in Deventer tot Nieuwlarenstein, dat 10 herenhuizen, 9 stadswoningen, 44 koop- en huurappartementen en 9 smederijwoningen rondom een gezamenlijke binnentuin omvat. Ook werkt Ter Steege aan de herontwikkeling van de voormalige bedrijfslocatie van Auping in Deventer tot een nieuwe woonwijk met 160 woningen. Kort geleden is nog een laatste pareltje aan de ontwikkelingsportefeuille van Ter Steege toegevoegd, vertelt Takkenkamp. “In Arnhem hebben we de Koepelgevangenis van de Staat gekocht. Een zeer bijzondere locatie met een uniek gebouwencomplex die we, samen met onze partner Explorius, gaan herontwikkelen tot een prachtige nieuwe plek voor wonen, werken en ontspannen. We kijken ernaar uit om samen met omwonenden, gemeente en andere belanghebbenden de herontwikkeling van het voormalige gevangeniscomplex PI ‘De Berg’ op te pakken.”

Tekst | Lieke van Zuilekom    Beeld | Ter Steege Bouw Vastgoed


TER STEEGE
Postbus 218
7460 AE Rijssen

Reggesingel 32
7461 AK Rijssen 

T  +31 (0)548 53 00 00
info@tsbouwvastgoed.nl
www.tsbouwvastgoed.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners