Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
GO Buiksloterham: Circulaire blikvanger van hout en glas
De gevels van de nieuwbouw zijn volledig uitgevoerd met een waterdichte basis van Knauf Aquapanel op houtskeletbouw elementen en afgewerkt met een glazen voorgehangen gevel.

GO Buiksloterham: Circulaire blikvanger van hout en glas

De gevels van de nieuwbouw zijn volledig uitgevoerd met een waterdichte basis van Knauf Aquapanel op houtskeletbouw elementen en afgewerkt met een glazen voorgehangen gevel.  Bovendien zorgen de gebruikte materialen voor een unieke industriële en circulaire uitstraling. De glasgevel springt al vanaf verre in het oog. Met behulp van drie gelamineerde lagen is namelijk een bijzondere groene kleur gerealiseerd…

GO Buiksloterham is ontworpen door Sophie Valla Architects. Maikel Gielens verzorgde het projectmanagement, terwijl Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. verantwoordelijk was voor de bouw. Knauf werd al in een vroeg projectstadium door het bouwbedrijf benaderd, om advies uit te brengen over de, door de architect gewenste, Aquapanel Cement Board Outdoor als basis voor de gevelafwerking. “De Nijs wilde de Aquapanel beplating toepassen als waterdichte onderconstructie voor de buitenschil en wilde graag advies over constructie-eisen, montagewijze en detaillering”, vertelt Marije Tibbe, Projectadviseur Gevel bij Knauf. Als voorbeeld noemt ze de aansluitingen op de kozijnen, dilataties en andere gevelelementen, die tot in detail door Knauf zijn uitgewerkt.

Op de noordgevel van GO Buiksloterham zijn de Knauf-panelen in het werk en geventileerd geplaatst op een houtskeletbouw achterconstructie. Vervolgens is hier een stucafwerking op aangebracht, waar de hoogwaardige groene glasgevel voor is geplaatst.

Vochtongevoelig, schimmelbestendig en onbrandbaar 

Knauf Aquapanel Outdoor betreft een 12,5 mm dikke en vezelversterkte Cement Board op basis van Portlandcement en met zuiver minerale toeslagstoffen, aldus Tibbe. “Hierdoor zijn de panelen volledig vochtongevoelig, algengroei- en schimmelbestendig en onbrandbaar (Euro-brandklasse A1). Beide zijden van de plaat zijn voorzien van een wapening van glasvezelweefsel, die rondom de langskanten doorloopt. Dankzij de zogenaamde ‘EasyEdge’ zijn de langskanten comfortabel vast te pakken. Bovendien zijn de panelen licht van gewicht en daardoor snel en eenvoudig te verwerken. De platen zijn gemakkelijk te schroeven en de naden eenvoudig af te voegen, waardoor er een sterk en waterdicht geheel ontstaat.” 

Esthetisch afgewerkt met glas

Op de noordgevel van GO Buiksloterham zijn de Knauf-panelen in het werk en geventileerd geplaatst op een houtskeletbouw achterconstructie. Vervolgens is hier een stucafwerking op aangebracht, waar de hoogwaardige groene glasgevel voor is geplaatst, aldus Tibbe. “De drie overige gevels zijn door Timmerfabriek Oomkens voorbereid in de fabriek in Middelstum. Deze gevels zijn opgebouwd uit houtskeletbouw elementen en Aquapanel Outdoor en tevens esthetisch afgewerkt met glas.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details