Aluminium vliesgevels

Het plaatsen van het glas en de panelen.

01:15
03-12-2018

Global Foods Innovation Centre, Wageningen | Aluminium vliesgevels geven wind, water én geluid geen kans

Hermeta Gevelbouw tekende voor de fabricage en montage van de vliesgevels die het Global Foods Innovation Centre onder meer van een thermische schil moeten voorzien. Daarmee draagt de ISO 14001-gecertificeerde VMRG-leverancier van een breed pakket uit aluminium samengestelde bouw- en industriegerelateerde producten danig bij aan het hoge duurzaamheidsniveau van het in BIM gemodelleerde project.

De uit aluminium en glas bestaande vliesgevels kennen binnen het gebouw een ruime toepassing, zo blijkt. “Het overgrote deel van de in totaal bijna 4.000 vierkante meter door ons te leveren vliesgevelconstructies wordt gebruikt om het hoofdgebouw te voorzien van een wind-, water- en geluidsdichte huid”, aldus accountmanager Wim Kok. “Concreet gaat het om een viertal 65 meter brede gevels die in hoogte variëren. Daarnaast worden ze ingezet voor de verbinding tussen de beide gebouwen en de binnengevel van de zogenaamde Pilot Plant. De werkzaamheden zijn momenteel volop gaande en worden rond de jaarwisseling afgerond.”

Aluminium vliesgevels

De vliesgevel wordt met behulp van hefsteigers gemonteerd.

Zelf bedacht én gemaakt
De basismaterialen van de fors bemeten vliesgevels worden geleverd door Schüco, één van de vaste systeemleveranciers van Hermeta Gevelbouw. “Je praat over grote aluminium profielen die behoorlijk wat krachten moeten opvangen”, vertelt verkoopadviseur Henry Vos. “Opgeteld bij de technische complexiteit van de te maken constructies heeft dat geresulteerd in een bewuste keuze voor deze leverancier én oplossing.” Een oplossing die op basis van het architectonisch ontwerp door Hermeta Gevelbouw zelf werd bedacht en in eigen huis wordt gefabriceerd en geassembleerd. Inclusief isolatie, ramen, deuren en rubbers. En ook de montage ervan op de bouw wordt door het bedrijf uitgevoerd. “Daartoe behoort ook het aanbrengen van geïsoleerde en geluidreducerende panelen, waarmee aan de gestelde prestatie-eisen wordt voldaan. De gemonteerde vliesgevels worden voorzien van bevestigingspunten waaraan de esthetische beplating, die voor de panelen geplaatst wordt, snel en gemakkelijk gemonteerd kan worden”, aldus Kok, die het project ziet als een nieuwe stijl van zaken doen. “We werken al de nodige jaren hecht samen met Dura Vermeer Hengelo en hebben in het verleden zelfs al eens gezamenlijk een soortgelijk project gedaan. De klik is er dus en ook qua vertrouwen zit het snor tussen ons. Dat alles biedt een prima basis om op een transparante manier zaken met elkaar te doen.”     

Tekst: Chris Elbers
Beeld: Hermeta Gevelbouw BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Global Foods Innovation CentreHollander Techniek