Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Global-e Datacenter maakt sprong vooruit

Global-e Datacenter maakt sprong vooruit

Digitale dienstverlening in een modern strak pak

Aan de Europalaan in Rijen is medio maart de tweede vestiging van Global-e Datacenter in gebruik genomen, op nog geen vijf kilometer verwijderd van de bestaande locatie. Ronald Voermans, directeur van Global-e Datacenter, had in maart graag een openingsfeest gehouden, maar de coronacrisis gooide hier roet in het eten. Toch heerst er grote tevredenheid. “We verdubbelen onze capaciteit en het is een prachtig duurzaam gebouw geworden. En dat feest komt nog wel.”

De nieuwbouw biedt onderdak aan twee bedrijven. In het kantoorvolume aan de voorzijde werken de medewerkers van Global-e ICT Solutions, dat al dertig jaar ICT-oplossingen levert aan de zakelijke markt, met name op het gebied van cloud computing, telefonie en infrastructuur. Aan de achterzijde zit Global-e Datacenter, waar bedrijven hun servers kunnen plaatsen in racks. Voermans: “We verhuren 300 m² serverruimte en zorgen voor koeling, een stabiele stroomvoorziening, fysieke beveiliging en assistentie ter plekke. Smart hands, noemen we dat.”

Warm contrast van hout.

 

Stabiele stroomvoorziening

De stabiele stroomvoorziening is een essentieel onderdeel van de dienstverlening. “Als de stroom uitvalt, zijn we goed ingedekt”, verklaart Voermans. “We hebben hier 1.750 kVa aan vermogen laten installeren, met dubbel uitgevoerde noodstroomvoorzieningen. Aan de achterzijde van het pand staan twee trafo’s van Enexis, met achter elke trafo een dieselaggregaat dat in geval van een stroomstoring direct aanslaat. Twee accugebaseerde noodstroomsystemen zorgen voor de eerste acute stroomopvang.” Achter het pand is ook de adiabatische koelinstallatie geplaatst, met een extra DX-koeling voor de warmste dagen van het jaar. Het datacenter heeft geen gasaansluiting. Alles gebeurt met luchtbehandelingskasten, warmtepompen en lage temperatuur vloerverwarming.

Glaswand

De nieuwbouw is gerealiseerd door Vermeulen Bouwbedrijf. Voermans: “Deze aannemer kende architect Geert van den Oetelaar al van eerdere samenwerkingen. Aan hem hebben we onze volledige wensen aangegeven. Over het resultaat zijn we erg tevreden. De architect houdt net als wij van strakke, functionele en moderne gebouwen. Voor ons heeft hij een rechthoekig kantoorvolume ontworpen, afgewerkt met zwarte gevelpanelen en een vrijwel volledig transparante oostgevel langs de Europalaan, zonder rommelige screens of buitenzonwering. In plaats hiervan is in deze wand zon- en warmtewerend HR+++ glas toegepast. Berekening hebben aangetoond dat dit, in combinatie met de luchtbehandeling en vloerverwarming, voldoende was voor een comfortabel binnenklimaat.”

Strakke kantoorruimte.

 

Zwart, wit en strak

De verdiepingsvloer – en de voorlangs lopende zwarte gevelbaan – wordt halverwege onderbroken door het centrale atrium met hoofdentree en trappenhuis. Ook binnen heerst een sobere, strakke vormgeving. “Een ontwerp van Chrissy van Onzenoord, die samenwerkt met Van den Oetelaar”, vervolgt Voermans. “Uitgangspunt was de lichte staalconstructie met kanaalplaat verdiepingsvloer. Daarin zie je vooral glazen wanden en deuren, een beperkt aantal metal studwanden en een prachtige houten achterwand als warm contrast in het atrium. Meubilair, armaturen, …., het is verder allemaal strak, wit en zwart. We hebben een strikte clean deskcultuur voor de kantoorgedeeltes en daarom zijn deze voorzien van doorlopende kastenwanden die de scheiding met de gang vormen. Rechts op de begane grond ligt het Experience Center met een kantine plus professionele keuken en een enorme videowand. Hier kunnen onze klanten of derden hun gasten uitnodigen voor presentaties.”

‘SERVICE IS EEN GROOT GOED’

Achter, tegen het zwarte kantoorvolume is het datacentrum aangebouwd. Ter onderscheiding is deze kleinere massa afgewerkt met grijze sandwichpanelen. Aan de zijkant bevindt zich de entree, die een glazen pui kreeg. Naast de serverruimte bevat de aanbouw kantoorplekken voor Global-e Datacenter BV. Voermans: “Het is belangrijk dat dit bedrijfsonderdeel zijn eigen representatieve entree heeft. Klanten van Global-e Datacenter BV kunnen concurrent zijn van klanten van Global-e ICT solutions. Die wil je dus gescheiden houden. De toegangsbeveiliging is streng. Klanten moeten online inloggen en hun bezoek aankondigen. Ze ontvangen dan een code voor dagtoegang. Met een telefoontje, je ID-bewijs, een biometrische scan en je dagcode kun je binnenkomen. Dan kun je je eigen rack openen met een persoonlijke keycard. Heb je technische assistentie nodig, dan zijn er altijd smart hands beschikbaar. Service is een groot goed voor de Global-e-bedrijven en dat kunnen we met deze nieuwbouw volledig waarmaken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details