Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Glasvezelversterkte gipsplaat verdringt de gipswand met staal
Resistex met Resistance Class 4 biedt weerstand tegen inbraak, ook bij de inzet van powertools.

Glasvezelversterkte gipsplaat verdringt de gipswand met staal

Inbraakwerende noviteit 

Met de toename van het aantal appartementengebouwen groeit ook de vraag naar kwalitatieve inbraakwerende binnenwanden. Veelal wordt dan gekozen voor een gipswand, aangevuld met een staalplaat. De inbraakwerende scheidingswand van Siniat evenaart de Europese normen voor inbraakbeveiliging met een innovatieve, inbraakwerende gipswand. 

Siniat is een merknaam van Etex Building Performance. Het bedrijf is gespecialiseerd in droge afbouwproducten. Daarnaast is het bedrijf constant in beweging. Door producten en oplossingen van de marktleiders in de droogbouwsector te combineren, ontwikkelt zij unieke systeeminnovaties die resulteren in verhoogde bouwprestaties en sterk geavanceerde bouwmethodes. In dit rijtje past ook Resistex. 

Inspelen op de marktvraag

De ontwikkeling van de inbraakwerende scheidingswand Resistex werd ingezet om te voldoen aan vragen in de markt. “Tot nu toe ging de aandacht bij scheidingswanden in appartementengebouwen voornamelijk naar de brandwerende en akoestische kwaliteiten”, vertelt Toon Plompen, Product Manager van Siniat. “De vraag naar de inbraakwerendheid was kleiner. Speelde dit wel een rol, dan werd er eenvoudig een staalplaat voor geplaatst. Nu is dat wel een prijzige en omslachtige manier om een wand inbraakwerend te maken. Resistex is gelijkwaardig en eenvoudig te monteren.”

Voor elke weerstandsklasse ontwikkelde Siniat een systeem.

Gelijkwaardig, snel en effectief

Om die gelijkwaardigheid vast te stellen, zijn de drie weerstandsklassen van Resistex vergeleken met de Europese normen voor inbraakwerendheid. Binnen de Europese normen worden zes Resistance Classes (RC’s) onderscheiden, waarbij RC 2 tot en met RC 4 het meest worden toegepast. “Elke klasse biedt gedurende een bepaalde tijd weerstand bij inbraak. Voor RC 2 heeft een inbreker met standaardgereedschap, zoals een hamer, minstens drie minuten nodig. Voor RC 3 heeft hij minstens vijf minuten nodig met zwaarder gereedschap zoals een kniptang en voor RC 4 heeft hij minstens tien minuten nodig met powertools zoals slijptollen. Voor elke weerstandsklasse hebben we een systeem ontwikkeld.” Voor RC 2 kunnen de inbraakwerende kwaliteiten worden uitgebreid met brandwerende (brandreactieklasse A2) en vochtbestendige (H2) eigenschappen.

Gebruiksvriendelijk

Hoezeer de inbraakwerende kwaliteiten ook voorop stonden bij de ontwikkeling van het product, Resistex is opvallend gebruiksvriendelijk. De wanden laten zich snel en eenvoudig plaatsen en dat volgens de werkwijze en met de hulpmiddelen die de installateur gebruikt voor de standaard gipsplaat. Plompen verklaart dat: “De extra sterkte van de wand zit in de met glasvezel versterkte kern. Deze kern – met een densiteit van 896 kg/m3 – vertoont een verbeterde cohesie bij hoge temperaturen, wat resulteert in een verhoogde mechanische sterkte.”

Resistex is nu anderhalf jaar op de markt en goed ontvangen door aannemers. De wanden worden zowel in residentiële als in niet-residentiële projecten toegepast.      

Verwerkingsvoordelen van Resistex:
· Verwerkbaar met een breekmes.
· Bevestiging met standaard gipsplaatschroeven.
· Staalplaatlaag of andere metalen accessoires overbodig.
· Inzetbaar met standaard profielen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details