Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Glassystemen voor interieurtoepassingen: ‘Wij maken het onmogelijke toch mogelijk’

Recent was Interior Glassolutions B.V. betrokken bij de nieuwbouw van Krinkels BV in Breda.

Tekst | Tekst | Lieke van Zuilekom Beeld | Interior Glassolutions B.V.

30 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Met onze volglazen wanden en deuren kunnen we zonder probleem geluidsbelastingen tot 60 dB (!) isoleren. Bovendien bieden we een keur aan oplossingen op het gebied van brandwering en inbraakpreventie en ook voor specials draaien onze medewerkers hun hand niet om.”

Interior Glassolutions B.V. is gespecialiseerd in glassystemen voor interieurtoepassingen.

Architecten en ontwerpbureaus zijn een kei in het creëren van unieke en eigenzinnige glasoplossingen, weet Roelofsen uit ervaring. “Om deze oplossingen ook technisch én financieel haalbaar en maakbaar te maken echter, is specifieke kennis vereist waarin wij heel graag voorzien. Wat Interior Glassolutions B.V. betreft kan een project niet uitdagend genoeg zijn. Onze oplossingen voor de Noord/Zuidlijn zijn hiervan een sprekend voorbeeld. Voor dit project hebben wij een keur aan innovatieve glassystemen uitgewerkt. Denk aan moderne overkappingen met brandhangend glas, maar ook aan rookwerend en figuurglas. Op diverse plekken is zelfs kunst in het glas geïntegreerd.” Op dit moment voert Interior Glassolutions B.V. een opdracht uit voor museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waar hoogwaardige glasconstructies straks de kunstschatten moeten beschermen. “Daarnaast zijn we betrokken bij de nieuwbouw van het hoofdkantoor van vakantiewebsite Booking.com in Amsterdam en de nieuwe A-pier op Schiphol, waarvoor we enorme glaswanden inclusief bijbehorende constructie mogen produceren en monteren.”

Architecten en ontwerpbureaus zijn een kei in het creëren van unieke en eigenzinnige glasoplossingen.

Van advies tot en met engineering, montage en oplevering

“In onze projecten trekken we veelal gezamenlijk op met architecten, opdrachtgevers en aannemerspartijen”, aldus Roelofsen. “We verdiepen ons in de complexiteit van een project en vertalen dit naar glasoplossingen op maat. Hierbij houden we nadrukkelijk rekening met de esthetische en gebouwtechnische wensen van architect en opdrachtgever, maar ook met wetten en normen rondom geluidsisolatie, brandwering en inbraakpreventie. In nauwe samenwerking met de aannemer dragen wij bovendien zorg voor de volledige realisatie. Vanaf de engineering/technische uitwerking en via de tekentafel tot aan de (kitloze) montage en oplevering.”

Terugvallen op ruim 350 jaar kennis en ervaring 

Engineering en productie vinden grotendeels plaats in de fabriek in Veenendaal. “Omdat het Franse Saint-Gobain Glass mede-eigenaar is van Interior Glassolutions B.V. kunnen wij bovendien terugvallen op ruim 350 jaar kennis en ervaring in de meest uiteenlopende glassystemen”, aldus Roelofsen. “Maar ook op een wereldwijd netwerk van R&D teams, engineers en fabrieken. Hierdoor zijn wij groot genoeg om het verschil te maken, maar ook klein genoeg om flexibel in te spelen op klantwensen. Onze ambitie is om een significante bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van innovatieve glassystemen en hiermee de markt van A tot Z te ontzorgen. Hoewel onze glasoplossingen niet altijd transparant zijn, is onze dienstverlening glashelder.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details