Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Glasoplossingen voor een optimaal comfort
Total Glas puien en deuren in de nieuwbouw van Mview+ te Tiel.

Glasoplossingen voor een optimaal comfort

De meeste balkons nodigen niet uit om er lang te verblijven. “Jammer, want hier is veel aan te doen”, weet Waldo Duin. “Met speciale balkonbeglazing verruim je het uitzicht, verhoog je het comfort en sluit je de geluiden van de omgeving buiten. Het balkon is dan in de zomer een plezierige uitbreiding van de leefruimte, in de frisse maanden een wintertuin.”

Waldo Duin is directeur/eigenaar van Mview+ en Metaglas. Beide bedrijven brengen unieke glasoplossingen om – waar dan ook – het woon- en werkcomfort te optimaliseren. Aanvankelijk werden alle producten gebracht door Metaglas. Toen dit resulteerde in een veelheid aan producten, werd het bedrijf in 2020 gesplitst. Sindsdien legt Metaglas zich toe op uniek zicht door duurzaam Dutch Design in de vorm van slanke aluminium ramen, deuren en geveloplossingen in de thermische buitenschil van gebouwen. Mview+ is de specialist in producten die de geluids- en thermische isolatie, het comfort of de veiligheid verbeteren. Nu – tweeënhalf jaar later – weet Duin dat de beslissing om te splitsen een goede is geweest. “Beide bedrijven hebben nu een eigen dynamiek en een eigen focus. Zij kunnen hierdoor beter opereren.”

Achterzetramen voor de transformatie van de kerk te Appeltern.

Van balieoplossingen tot geluidsschermen

Binnen Mview+ onderscheiden zich vijf pijlers. De balkonbeglazing is toepasbaar bij bestaande en nieuwe bouwprojecten, waar ze bescherming bieden tegen geluid, wind, kou en neerslag. De Metaplus achterzetramen zijn een ideale oplossing voor het na-isoleren van een gebouw, waarbij het oorspronkelijke gevelbeeld ongewijzigd blijft. De Silent Air Gevelgeluidsschermen zijn speciaal ontwikkeld om de geluidsbelasting op de gevels te verminderen bij nieuwbouw en transformatieprojecten. De Total Glas puien en deuren zien we in kantoren, entrees en winkels waar transparantie gewenst is. “Daarin kunnen we heel ver gaan”, vertelt Duin. “Onze hardglazen puien en glasconstructies hebben namelijk een minimale detaillering waardoor de transparantie optimaal is.” En ten slotte zijn er loket- en balieoplossingen.

Loketten bij Cultura te Ede.

Silent Air Gevelgeluidsschermen 

Overkoepelend ligt het accent van de producten van Mview+ op geluidsreductie en comfort. Een aansprekend staaltje van geluidsreductie werd onlangs nog geleverd aan de Rogier van der Weij-destraat in Alkmaar. Zonder deze schermen zou bewoning niet mogelijk zijn door het voortdurend voorbijrazende verkeer van de ringweg. Duin: “Hier hebben we de Silent Air Gevelgeluidsschermen geplaatst, die enerzijds het geluid absorberen en anderzijds het gevelbeeld verfraaien. De profielen fungeren als schilderijlijstjes en voegen zo iets toe aan het uitzicht. Het is hier nu heerlijk wonen.”

Alle producten van Mview+ bestaan voornamelijk uit glas en worden zo ‘puur’ mogelijk, dus met minimale toevoegingen, toegepast. In principe wordt de transparantie van het glas optimaal benut. Door de producten met fraaie, slanke aluminium profielen en rvs-designbeslag te assembleren, vormen zij een toevoeging aan elk gebouw, zowel binnen als buiten. Ook met de duurzaamheid van de Mview+ producten zit het wel goed. “Glas wordt gerecycled en is nodig bij de productie van nieuw glas. Daarnaast gebruiken we voor 90% gerecycled aluminium.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details