Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Giga-Screed maakt betonvloeren ultra-vlak

Giga-Screed maakt betonvloeren ultra-vlak

Supervlakke vloeren

Om het maximale uit distributiecentra te halen, leggen opdrachtgevers de lat steeds hoger. Ze willen de grootst mogelijke overspanningen, gecombineerd met ultra-vlakke betonvloeren. Hoe groter immers de vrije ruimte, hoe efficiënter zij de centra kunnen inrichten. Hier biedt de Giga-Screed uitkomst.

De ultra-vlakke vloeren zijn een essentieel onderdeel van de steeds groter wordende distributiecentra. Nu de stellingen steeds hoger worden, kan een minimaal hoogteverschil efficiënt gebruik al in de weg staan. De automatische opslag- en pickingsystemen vragen om een steeds hogere mate van perfectie.

Unieke lengte

Met een lengte van 27 meter is de Giga-Screed de enige in zijn soort. De grootste screed tot nu toe beslaat een overspanning van zo’n 23 meter. “Dat is al een flinke lengte”, vindt Dirk Loos, directeur van de Loos Betongroep. “Maar nu dc-eigenaren de werkvloeren steeds effectiever willen gebruiken, hebben we besloten om de screed nog groter te bouwen.”

Selfsupporting

Bij de ontwikkeling van de Giga-Screed voerde Loos Betonvloeren meteen enkele innovaties door. Zo is de Giga-Screed selfsupporting; zij doet haar werk – na opbouw – zonder ondersteuning van een heftruck of kraan. De aandrijfunits zijn hiertoe aan weerszijden uitgerust met uitschuifbare poten met aangedreven, bestuurbare wielen. Met deze uitrusting kan de Giga-Screed 2.000 tot 3000 m² vloeroppervlak per dag egaliseren. Het apparaat wordt aangestuurd met een draadloze afstandsbediening.

Supervlak

De Giga-Screed heeft haar debuut inmiddels achter de rug. Dat gebeurde in het Zuid-Hollandse Den Hoorn, waar de Duitse firma Goldbeck een distributiecentrum realiseert van zo’n 60.000 m². Een gedeelte van de vloer moest supervlak worden, conform NEN 2747 Klasse I. “De vloer was 18 cm dik en gewapend met een bovennet en staalvezels”, vertelt Loos. “We hebben hier de Giga-Screed ingezet en deze haalde zonder enig probleem de gestelde eisen.”  


Loos Betonvloeren

Tocht 8

1713 GP Obdam

T +31 226 45 30 25

E info@loosbetonvloeren

W www.loosbetonvloeren.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details