Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gezond en comfortabel wonen in Casa Nova
De 110 meter hoge woontoren bestaat uit een plint van vier lagen, een taille van vier verdiepingen en vervolgens 27 verdiepingen hoogbouw met in de top vijf exclusieve penthouses.

Gezond en comfortabel wonen in Casa Nova

Aan de Rotterdamse Wijnhaven wordt gebouwd aan Casa Nova; een 116 koopappartementen tellende luxe woontoren met slechts drie appartementen per verdieping. In combinatie met de driehoekige vorm zorgt dit ervoor dat iedere woning over een fenomenaal uitzicht beschikt. Natuurlijk mag het aan comfort ook niet ontbreken. Daarom verzorgde Steboma de complete ventilatie-installatie met WTW-units in opdracht van bouwbedrijf SBB uit Beverwijk.

De 110 meter hoge woontoren bestaat uit een plint van vier lagen, een taille van vier verdiepingen waar zich een grote daktuin bevindt en vervolgens 27 verdiepingen hoogbouw, met in de top vijf exclusieve penthouses. De complete ventilatie inclusief de parkeergarage wordt gedaan door Steboma, dat alles in huis heeft om een project van ontwerp tot oplevering te laten slagen op dit gebied.

Steboma installeert in iedere woning een eigen technische ruimte en een ventilatie WTW-unit van de firma Orcon. De overdrukventilatie voor de trappenhuizen (het rookvrij houden van vluchtwegen) werd uitbesteed aan HC TS en de ventilatie van de parkeergarage werd ondergebracht bij HC PS. 

Iedere zeven werkdagen een verdieping

Het bouwtempo is erg hoog, omdat er per zeven werkdagen een verdieping bovenop komt. “In die tijd moeten we de schachten bouwen en instortvoorzieningen aanbrengen”, zegt Jan Tromp, projectleider bij Steboma. “De hele aansturing, de logistiek en de planning van de monteurs moet volgens de planning van de aannemer gaan. Het is een continu proces waarin je mee moet, want als de betonwanden klaar zijn, kunnen we niet meer bij de schachten.”

Alle techniek op een klein dak

Daar komt bij dat alle techniek geplaatst moet worden op het relatief kleine dak van de woontoren. Ontwerptechnisch en qua montage is dat een uitdaging, vertelt Tromp verder. “Voor ons gaat het om kanalen, luchtbehandelingskasten en motoren die op het dak geplaatst moeten worden. Er is maar één bouwlift en het duurt even voordat je met de materialen boven bent. Alle partijen moeten dus goed samenwerken. Er zit een hele logistieke planning aan vast.” De ervaring en kunde samen met SBB, zorgen ervoor dat dit goed verloopt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details