Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Productinformatie

Gevels bouwen voor de toekomst

WICTEC-ELEVO
WICTEC EL EVO is een snel te monteren gevelsysteem voor gebouwen van elke omvang.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Hydro Building Systems

7 februari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De bouwsector is goed voor 39% van de wereldwijde energie-gerelateerde koolstofemissie. De CO2-voetafdruk van een gebouw bestaat uit twee fasen, waarbij de gebruiksfase 72% vertegenwoordigt, terwijl de bouw- en productiefase 28% voor zijn rekening neemt.  

WICSLIDE 150 PS is een fraai ogende hybride schuifoplossing die alle kenmerken van een raam combineert met de voordelen van een schuifsysteem.

Gerecycleerd en kunststofarm aluminium

WICONA staat synoniem voor aluminium profielsystemen, ontwikkeld voor de projectbouw, die voldoen aan de hoogste eisen qua duurzaamheid, kwaliteit en technologie. “Binnen WICONA geloven wij dat wij de verantwoordelijkheid én het vermogen hebben om het meest brandende probleem van vandaag en morgen aan te pakken: de klimaatverandering”, vertelt Perry Hermans, Country Manager Benelux WICONA GEVELSYSTEMEN bij Hydro Building Systems. “Onze diepgewortelde duurzaamheidsambitie wordt onder andere ingevuld door het gebruik van gerecycleerd en koolstofarm aluminium. Hydro CIRCAL betreft een hoogwaardige aluminiumlegering van topkwaliteit, gemaakt van ten minste 75% gerecycleerd end-of-lifecycle aluminium (post-consumer schroot). Dit aluminium is afkomstig uit ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die aan het eind van hun levensduur zijn gekomen. Verspreid over twee productielocaties in Europa wordt al het vrijgekomen aluminium gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt/omgesmolten voor de productie van nieuwe en kwalitatief hoogwaardige aluminium profielen. Daarmee zijn architecten, ontwikkelaars, aannemers én eindgebruikers verzekerd van een duurzaam en hoogwaardig product én wordt onze CO2-reductie naar een nieuwe level getild. Hydro CIRCAL heeft een CO2-voetafdruk die tot de laagste ter wereld behoort: 2,3 kg CO2 per kilo aluminium.”

Alle nieuwe producten van WICONA worden ontworpen en geproduceerd volgens de circulaire levenscyclus en volgen de Cradle-2-Cradle principes, vertelt Hermans. “Onze recycleerbare en circulaire materialen en producten zijn voorzien van EPD’s en voldoen aan de internationale normen en voorschriften zoals BREEAM, LEED en DNGB.”

Perry Hermans, Country Manager Benelux WICONA GEVELSYSTEMEN bij Hydro Building Systems.

WICSLIDE 150 PS 

WICSLIDE 150 PS is een fraai ogende hybride schuifoplossing die alle kenmerken van een raam combineert met de voordelen van een schuifsysteem. “Dankzij een hoogwaardige thermische isolatie, optimale lucht- en waterdichtheid en uitstekende akoestische prestaties is het WICSLIDE 150 PS offset-schuifsysteem dé innovatieve oplossing om de uitdagingen van de klimaatverandering aan te pakken. De profielen zijn geëxtrudeerd uit Hydro CIRCAL 75R aluminium, waarmee een optimale duurzaamheid wordt geborgd. Bovendien is WICSLIDE 150 PS speciaal ontwikkeld voor een hoog wooncomfort.”

WICTEC 60 NG

WICTEC 60 NG betreft een verbeterde hoogrendementsgevel op basis van Hydro CIRCAL 75R aluminium, die specifiek is ontworpen voor grotere overspanningen en zwaardere vullingsgewichten, aldus Hermans. “Deze gevel biedt plaats aan verdiepingshoge panelen met een gewicht tot 850 kg en een maximale vullingsdikte van 62 mm. WICTEC 60 NG is gecertificeerd met C2C Silver en garandeert voor een grote diversiteit aan ontwerpmogelijkheden.”

WICTEC EL EVO

WICTEC EL EVO is een snel te monteren gevelsysteem voor gebouwen van elke omvang, waarbij de gevelelementen (kozijnen) inclusief glas op de bouwplaats worden afgeleverd. Dankzij een just-in-time logistiek, talrijke patenten en een breed assortiment aan accessoires biedt WICONA met EL EVO een hoge kwaliteitsstandaard. “Met deze nieuwe C2C-gecertificeerde elementengevel in Hydro CIRCAL aluminium bouwt de sector mee aan de duurzame stad van morgen.”

WICLINE 70 SG

Glas is één van de basiskenmerken voor het gevelontwerp in de moderne architectuur, benadrukt Hermans. “Daarom biedt WICONA nu ook een nieuwe, verborgen glasvleugel aan: de WICLINE 70 SG. De naar binnen opengaande vleugel biedt een optimaal comfort voor de gebruiker, dankzij de efficiënte ventilatie en het vergrote glasoppervlak. Bovendien stroomt daglicht maximaal naar binnen.”  

Over WICONA
WICONA is dé wereldwijde referentie in technologisch geavanceerde projectoplossingen voor aluminium gevels, deuren en ramen. Het Duitse merk is in 1948 opgericht in Ulm en behoort tot de Noorse Hydro Group, wereldleider in aluminium. Alle WICONA ramen, deuren en gevelsystemen zijn duurzaam, energievriendelijk, inbraak- en geluidswerend én multifunctioneel. “Samen met onze partners kunnen wij het volledige gevelproject beheren. Dit resulteert niet alleen in een naadloze aanpak, maar ook in een vlotte samenwerking tussen architecten, aannemers en ontwikkelaars én in een optimaal eindresultaat.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details