Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gevelprofielen geven Dulon College in Ede een nieuw uiterlijk
Voor het opnieuw bekleden van de buitengevel van het Dulon College produceerde MN Metall 2.600 m² gevelplaten van het type wellTEC vario®. (Beeld: Cepezed Delft)

Gevelprofielen geven Dulon College in Ede een nieuw uiterlijk

Een onbegrensde ontwerpvrijheid

Het Dulon College in het Gelderse Ede, een mbo-school met ruim 2.600 studenten, krijgt momenteel een ingrijpende make-over. In plaats van volledige sloop wordt daarbij het bestaande betonnen casco hergebruikt en aan de buitenzijde grotendeels bekleed met gevelprofielen van het Duitse MN Metall. Dankzij de gevelprofielen van wellTEC vario® krijgt het schoolgebouw straks een uniek en esthetisch fraai nieuw uiterlijk.

De gevel van winkelcentrum IPF Treff in het Duitse Bopfingen is een paradepaardje van de visuele mogelijkheden van wellTEC vario®. (Beeld: MN Metall)

Al ruim veertig jaar is MN Metall een wereldwijde specialist in plaatbewerking, met name voor buitengevels. Ook voor de grootschalige renovatie van het Dulon College in Ede viel de keus van hoofdaannemer Rots Bouw uit Aalten op deze Duitse producent. Voor het opnieuw bekleden van de buitengevel van het schoolgebouw produceerde MN Metall 2.600 m² gevelplaten van het type wellTEC vario®; deze kunnen bestaan uit aluminium, rvs, staal, koper, staal of titaanzink. 

Veel combinatiemogelijkheden

Het bijzondere van wellTEC vario® is dat elk paneel zes verschillende profielen bevat, zoals bijvoorbeeld SQ-20/20 of SQ-40/20. Zodoende is het mogelijk om veel verschillende vormen – zoals golf-, trapezium-, vierkante of zigzagprofielen – te combineren. Op deze manier kunnen in de buitengevel allerlei visuele contrasten en patronen worden aangebracht. De grote technische uitdaging daarbij is vooral om alle profielen optisch exact op één lijn te krijgen, wat veel precisie vereist. Voor architecten biedt het individuele karakter van de wellTEC vario®-profielen daarentegen een vrijwel onbegrensde ontwerpvrijheid en ruimte voor creativiteit. Waar MN Metall eerder bijvoorbeeld ook al de Monarch Toren in Den Haag voorzag van een nieuw en modern uiterlijk, zal straks ook het Dulon College een esthetisch bijzonder
fraaie aanblik bieden.  

Duurzame anodisatie

De verwachting is dat de herontwikkeling van het Dulon College eind 2023 klaar is. De wellTEC vario®-profielen worden geproduceerd en geleverd door MN Metall, in samenwerking met haar Nederlandse partner Metal Cladding Systems (MCS). Daarbij staat milieubewustzijn hoog in het vaandel. Zo is de verwerking van de wellTEC vario®-profielen dermate optimaal dat er bijna volledig gebruik wordt gemaakt van hun oorspronkelijke breedte van 1.500 mm, waardoor er vrijwel geen afval ontstaat. Het weinige afval dat wel ontstaat, wordt gerecycled voor hergebruik. Bovendien zijn alle gevelprofielen bewerkt met een duurzame coating door deze te anodiseren. Hiermee bieden MN Metall en MCS een constructieve bijdrage aan de duurzame en toekomstbestendige transformatie van het Dulon College.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details