Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gevelproducten op maat, integraal op locatie geproduceerd

Gevelproducten op maat, integraal op locatie geproduceerd

Alle aluminium onderdelen van de watervilla’s in de Lentse Plas worden geproduceerd, geleverd en gemonteerd door Thermo Konstrukties BV uit Cuijk, een specialist in maatwerkleveranties van aluminium gevelproducten. “Elke woning is anders”, zegt directeur Albert Derks van Thermo Konstrukties BV, dat ook de beglazing verzorgt met eigen mensen en eigen materieel.

Aluminium kozijnwerk is een specialisme, aldus Derks. “Wij werken met de profielen CS77 en CP130-LS van Reynaers, respectievelijk voor gevelkozijnen en schuifpuien. Deze profielen zijn thermisch onderbroken, waardoor de klassieke koudebrug wordt voorkomen en alle voordelen van aluminium – waaronder onderhoudsvrij gebruik, ten volle kunnen worden benut.” De kozijnen hoeven niet te worden nabehandeld of geschilderd. De profielen voor de gevelkozijnen hebben het voordeel dat zij volledig op maat gemaakt kunnen worden. De schuifpuiprofielen kunnen een vleugelgewicht van 400 kg dragen en hebben dusdanige thermische eigenschappen dat ze ook in de passiefbouw worden gebruikt.

Goede isolatie

De kozijnen en schuifpuien zijn goed geïsoleerd, met HR++ glas en in gevallen een zonwerende coating. De profielen voor de woningen in de Lentse Plas worden in het water aan de casco’s gemonteerd, waarna Thermo Konstrukties BV de beglazing met behulp van een 32 meter hoge kraan inhijst. Derks: “Productie en montage worden volledig in eigen hand uitgevoerd, onder SKG- en VMRG-normen. Wij bieden een hoogwaardig maatwerkproduct aan – desnoods ‘gebimd’ zoals in grotere projecten als hoogbouw. Dit is echt een projectlevering op maat: elke woning is anders.”

Totaalleverancier

Aluminium is duurzaam en heeft een strakke uitstraling. Een integrale productie is nodig in het kader van eindkwaliteit, vervolgt Derks. “De beglazing heeft een groot constructief gewicht. Dat moet in overeenstemming worden gebracht, in dezen met een vroegtijdige betrokkenheid in de ontwerpfase en de uitvoeringslogistiek van de hoofdaannemer. Op dit moment (begin mei; red.) hebben wij 19 van de 27 waterwoningen voorzien van onze materialen. Naast raam- en deurkozijnen betreft dat ook schuifpuien, waterslagen en aanvullende beplating. Op deze manier zijn wij totaalleverancier van de aluminium onderdelen. Dat zien wij graag.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details