Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gevelbekleding die een medaille verdient
De gevel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de school.

Gevelbekleding die een medaille verdient

Er wordt veel aandacht besteed aan sport en dans en de kleuren van de gevel verwijzen daarom naar gouden, zilveren en bronzen medailles. Het was Bijlbouw uit Alblasserdam die de gevels van de bijzondere school realiseerde.

“De eerste keer dat we de tekeningen onder ogen kregen, dachten we meteen: dit past precies bij Bijlbouw”, vertelt Guus Hoogland, verkoopleider bij Bijlbouw. “Er werd een hoge kwaliteit in afwerking gevraagd en het hele gevelbeeld paste bij ons.” Het gebouw wordt voorzien van geanodiseerde aluminium cassettes in goud-, zilver- en bronstinten. Deze werden bevestigd door middel van een aluminium ophangsysteem, waarbij er geen bevestigingsmiddelen zichtbaar zijn. Daarnaast werden er geprofileerde platen toegepast die met een hoogwaardige poedercoating werden afgewerkt. Hoogland: “Wij zijn gespecialiseerd in architectonische woning- en utiliteitsbouw.  Daarom paste dit ontwerp als een jas bij ons.”    

De opdrachtgever vroeg een hoge kwaliteit qua afwerking.

Bij het Leonardo College is de gevel prominent aanwezig. Het is een opvallend element dat de uitstraling van de school bepaalt. Voor Bijlbouw is het een mooi referentieproject, mede dankzij de goede samenwerking met opdrachtgever Lithos bouw & ontwikkeling. De twee bedrijven zijn geen onbekenden van elkaar, vertelt Hoogland. “Onze eerdere samenwerking verliep hartstikke goed en ook nu verliep alles geruisloos. Wij werken met eigen engineers, projectleiders en montagemensen en die hebben weinig strubbelingen ondervonden. De gevelbekleding, de kleur van de kozijnen en de trappen aan de buitenzijde maken het een gebouw met een zeer fraaie uitstraling. We zijn er trots op dat wij daar zo’n groot aandeel in hebben gehad.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details