Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gevel- en dakbeplating van zwart geperforeerde plaat

Gevel- en dakbeplating van zwart geperforeerde plaat

‘Geen project is hetzelfde’

Hardeman Isolatie verzorgde de montage van de dak- en gevelbeplating van het nieuwe evenementencomplex Midden Nederland Hallen in Barneveld. “Het bijzondere is dat de binnenzijde van de dak- en gevelbeplating volledig in zwart is uitgevoerd.”

De nieuwe hal is 85 x 75 meter groot bij een hoogte van 20 meter en is gebouwd door voornamelijk lokale partijen. Marcel Kampert van Hardeman Isolatie: “We kregen de opdracht via hoofdaannemer J.G. Timmer uit Kesteren, met wie we veel samenwerken. In eerste instantie ging het om de dak- en gevelbeplating van de hal zelf, later kwam daar nog een opdracht voor het backstage-gedeelte bij. Hier hopen we binnenkort mee te starten.”

Verduistering

De gevel- en dakbeplating van het nieuwe evenementencomplex is niet standaard. Er werd namelijk gekozen voor een volledig zwarte geperforeerde dakplaat. Dat is nodig om het binnen volledig te kunnen verduisteren, bijvoorbeeld voor de musical 40-45 die op deze locatie gespeeld gaat worden. Aan de binnenzijde is het pand voorzien van horizontale binnendozen om het geluid te dempen. De buitenkant van de hal is voorzien van sandwichpanelen. Al met al een flinke klus voor Hardeman Isolatie. “Deze werkzaamheden zijn in een tijdsbestek van circa zes weken uitgevoerd.”

Just-in-time

De ruimte rond de bouwplaats was erg beperkt. Daarom moest er lean gewerkt worden met just-in-time leveringen. Zeker gezien het formaat van de sandwichpanelen, die 20 meter hoog zijn. Dat vergde de nodige afstemming, zowel met de fabrikant als met de andere partijen die op de bouwplaats aan het werk waren. Kampert kijkt tevreden terug op het project. “We bouwen zo’n twee- tot driehonderd hallen per jaar en er is er geen één hetzelfde. Dat varieert van een agrarische schuur tot de meest exclusieve bedrijfshal. Dit was voor ons wel een van de grotere projecten en dat is prima verlopen. De samenwerking met J.G. Timmer gaat altijd goed en we werken dan ook graag voor deze aannemer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details