Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Gespecialiseerde oplossingen voor industriële betonvloeren

TSR017
Gerenoveerde halvloer.

Tekst | Marieke Pitlo, Roel van Gils

Beeld | Twintec

9 juni 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het hoge tempo van veranderingen die gebruikers/operators van logistieke en distributiecentra doormaken, het gebruik van nieuwe technologie, een grotere doorvoercapaciteit en het milieutechnische vraagstuk vragen om gespecialiseerde oplossingen voor industriële betonvloeren. Marieke Pitlo van Twintec legt uit waarom de rol van de gespecialiseerde vloeraannemer niet begint bij de aanbesteding voor het project, maar met een vroege ontwerpbetrokkenheid, ruim voordat de uitnodiging tot inschrijving wordt verzonden.

Met een vroege betrokkenheid levert Twintec advies, specificaties en ontwerpdetails aan de eindgebruiker.

“Vaak signaleert de eindgebruiker of klant problemen in het ontwerp van het nieuwe warehouse, wat leidt tot latere ontwerpwijzigingen, vertragingen in projectprogramma’s en uiteindelijk hogere kosten”, weet Pitlo uit ervaring. “Veel van deze nieuwe ‘inzichten’ hadden echter geïdentificeerd kunnen worden door een vroege betrokkenheid van een gespecialiseerde vloeraannemer in de ontwerpfase van het project.” Met een vroege betrokkenheid levert Twintec advies, specificaties en ontwerpdetails aan de eindgebruiker om ervoor te zorgen dat de vloer geschikt is voor het beoogde doel en op maat gemaakt is voor de specifieke behoeften van de eindgebruiker, ruim voordat de eerste schop de grond in gaat.

Twinflex oplossing.

Operationele behoeften

Vaak worden offerte-aanvragen rechtstreeks ontvangen van de hoofdaannemer, met beperkte informatie over de toekomstige functie van het gebouw. Pitlo: “Te denken valt dan aan het stellingenplan, operationele behoeften, robotiseringsfuncties of een eventuele verandering van de gebruikersfunctie van het gebouw. Vaak wordt direct de vraag naar een bepaald type vloer neergelegd. Als we de operationele behoeften van de eindgebruiker volledig in kaart zouden hebben, kan het zijn dat een volledig naadloze (Twintec® ULTIMATE) of ‘naadloze’ met staalvezel versterkte (Freeplan®) betonvloer beter bij de huidige/toekomstige behoeften van de eindgebruiker past. Ook valt zeker het ecologische aspect niet uit te vlakken in de ontwerpfase. Het gebruik van andere toeslagmaterialen in de betonmortel, elektrische machines of zelfs de Twincon vezel (gerecyclede vezel), dragen bij aan een reductie van de CO2-uitstoot. Als er te weinig aandacht is voor een geoptimaliseerd ontwerp, heeft dit onherroepelijk consequenties op het gebruik van de betonvloer én op de onderhoudskosten op de korte en lange termijn.”

Kortom, een geoptimaliseerd ontwerp is de sleutel tot het verminderen van de CO2-uitstoot, onderhoudskosten en levensduurkosten van het gebouw.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details