Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gereputeerde industriebouwer maakt furore met realisatie van high-end datacenters

Gereputeerde industriebouwer maakt furore met realisatie van high-end datacenters

Het gaat hard voor ASK Romein. De voorbije tien à vijftien jaar kende de ambitieuze onderneming een continue groei – zowel qua omzet als personeelsbestand – wat in 2018 uitmondde in de realisatie van een nieuw kantoor en een verdubbeling van de beschikbare oppervlakte. Daar bleef het echter niet bij, want intussen maakt de gereputeerde bouwer ook naam in het buitenland en heeft het bedrijf zich internationaal op de kaart gezet als datacenterspecialist.

ASK Romein zag het levenslicht in 2002, na een fusie van het Belgische ASK Staal- en Industriebouw en het Nederlandse Romein Staalbouw. De activiteiten van de groep spelen zich af in vier sectoren: bouw, staalbouw, offshore en – sinds de overname van Hillebrand begin 2017 – ook in de bruggenbouw. “We profileren ons graag als algemene aannemer voor turnkey bouwprojecten, met een sterke voorliefde voor staal, omdat we dankzij onze gecombineerde productiefaciliteiten in Malle, Roosendaal, Katwijk, Vlissingen en Middelburg heel wat volume in korte tijd kunnen produceren”, vertelt Ivan Vinck, CEO van ASK Romein International. “Desondanks zijn we geen staalbouwer ‘pur sang’, want ook beton- en houtbouw behoren tot het activiteitenpakket. De materiaalkeuze is afhankelijk van de mogelijkheden en eisen van het bouwproject, zoals de overspanning, de brandweerstand of de beoogde esthetiek. Onze groep realiseert een constante groei van 20 à 25% per jaar. Die groei zet zich overigens niet alleen door in Malle, maar ook in onze Nederlandse vestigingen.”

Hoogtechnologische datacenters

In België en Nederland is en blijft ASK Romein veel gevraagd voor totaalopdrachten op het vlak van industriebouw – onder meer voor een hele reeks vaste klanten, zoals Katoen Natie en Heylen Group. Maar de ambities reiken een stuk verder, benadrukt Ivan Vinck. “Onze projecten hebben een zeer uiteenlopend karakter. We bouwen bijvoorbeeld ook gigantische datacenters voor onder andere Google, Facebook en Microsoft en dekken daarbij de volledige CSA-scope. De bouw van omvangrijke datacenters – de zogeheten ‘hyperscalers’ – neemt de laatste jaren een enorme vlucht. Aangezien dit de grootste groeifactor is binnen de vele niches waarin we actief zijn, zullen we er binnenkort een eigen businessunit voor oprichten. In 2014 zijn we voor het eerst in aanraking gekomen met dit bijzondere specialisme, maar dankzij de ervaring en expertise die we hebben opgebouwd, bekleden we ondertussen een unieke positie binnen de Europese markt (Ierland, Nederland, Denemarken, Duitsland). Er ligt voor ASK Romein met andere woorden een zeer mooie internationale toekomst in het verschiet!”

Ivan Vinck, CEO van ASK Romein International.

 

Aantrekkelijk profiel

Het gaat ASK Romein voor de wind, al betekent dat natuurlijk niet dat er geen uitdagingen zijn. Zo is het geen sinecure om gekwalificeerd technisch personeel te vinden en de openstaande vacatures in te vullen. “Toch slagen we daar uitstekend in door prima arbeidsvoorwaarden en een goede work-life balance te garanderen”, legt Ivan Vinck uit. “Het internationale karakter van ons bedrijf spreekt uiteraard tot de verbeelding, net als de groeimogelijkheden binnen onze organisatie en het brede aanbod aan opleidingen en bijscholingen. Daarnaast bieden we onze werknemers een flexibele verlofregeling, comfortabele werkplekken, de mogelijkheid om een eigen sponsorbudget in te brengen voor een hobby of sportclub, gratis sportoutfits, enzovoort. Dat lijken op het eerste gezicht misschien details, maar ons ‘werknemerspakket’ wordt klaarblijkelijk sterk op prijs gesteld, want we hebben het voorbije jaar meer dan honderd mensen kunnen aantrekken. In onze state-of-the-art vestiging in Malle, die we zelf realiseerden en die dus ook fungeert als visitekaartje, hebben we een aantal bijzondere staaltoepassingen geïntegreerd, zoals cortenstaalaccenten en details in ruwstaal. Een leuke knipoog naar onze stalen inborst, maar tegelijk het bewijs dat we onszelf continu opnieuw uitvinden.”  


Belder 101
4704 RK Roosendaal
Nederland

T +31 165 750 300

E info@ask-romein.com

W www.ask-romein.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details