Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Geoptimaliseerde prefab wapening voor betonconstructies
Wapeningsnetten geoptimaliseerd voor verwerking tijdens de bouw.

Geoptimaliseerde prefab wapening voor betonconstructies

Voor de in-situ betonconstructie van Brisk worden geprefabriceerde wapeningsnetten gebruikt die duurzaam en in eigen huis zijn geproduceerd door Wadro uit Drachten. “De combinatie van gericht advies en prefab productie in samenwerking met vaste verwerkers zorgt voor oplossingsgericht maatwerk, waardoor just-in-time geleverd kan worden en bouwsnelheid kan worden gewonnen”, zegt directeur Bart Henstra.

Het Friese familiebedrijf Wadro werkt daartoe in Amsterdam samen met Avenhorns Vlechtbedrijf. “Betrouwbare samenwerking met vaste partners wordt steeds belangrijker”, zegt Henstra. “Prefab productie neemt een steeds belangrijkere plaats in, omdat er weinig ruimte is op de bouwplaats en het aantal handjes op de bouwplaats afneemt. Wij willen kwaliteit leveren, betrouwbaar zijn en kennis toevoegen. Al deze aspecten komen van pas in projecten als Brisk, waarvoor wij een geoptimaliseerd wapeningsconcept hebben gemaakt.”

Productie in eigen hand

Wadro wordt vaak ingeschakeld wanneer een alternatieve wapening is gewenst. Henstra: “In dit geval geoptimaliseerd voor verwerking tijdens de bouw, met grotere wapeningsnetten. Dat levert tevens een besparing op in gebruikt materiaal. Dat is sowieso duurzaam. Wij gebruiken betonstaal dat voor 99 procent uit schroot bestaat, en alle stroom in onze productieketen is groene stroom. Wij werken ook alleen met Europese inkoop. De productie van de wapening is volledig in eigen hand; wij kunnen alles zelf maken.”

Langdurige relaties

De geleverde wapening voor de betonconstructie van Brisk is direct geleverd op de bouwplaats, just-in-time. “Alle betonconstructies waarbij wij betrokken zijn, zijn in het werk gestort.” Het betreft de kelder, de poeren en de breedplaatvloeren van de onderbouw, alsmede de vloeren en wanden van de bovenbouw. “Van advisering tot levering denken wij oplossingsgericht, volgens de waarden van het familiebedrijf: afspraak is afspraak. Alleen op die manier kun je langdurige relaties met bouwpartners onderhouden”, besluit Henstra.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details