Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gemakkelijk slijpen, schuren en voorbewerken: de nieuwe Compact Cutter van Metabo

Gemakkelijk slijpen, schuren en voorbewerken: de nieuwe Compact Cutter van Metabo

Ongeacht of het een elektricien, tegelzetter of installateur betreft – elke professional moet tussendoor wel eens iets zagen, schuren of slijpen. Handig dus, als men dan over een bijzonder compacte machine beschikt, die alles kan – zoals de nieuwe Compact Cutters van Metabo. De PowerMaxx CC 12 BL is een aanvulling op het 12 Volt-systeem van Metabo en de CC 18 LTX BL op het 18 Volt-systeem. „De Compact Cutter is zo ongeveer het Zwitserse zakmes onder het gereedschap: multifunctioneel, klein en compact, altijd bij de hand. De perfecte begeleider op de bouwplaats en in de werkplaats“, zegt productmanager Stephen Ellis. „Ongeacht of hij op 12 of 18 Volt werkt – beide machines kunnen op vele manieren worden ingezet en hebben op dit moment de allerhoogste werksnelheid op de markt.“ Daarbij weegt de PowerMaxx CC 12 BL met een 12 Volt Li-Power-accu-pack slechts ca. 800 gram.

Mel elke hand in iedere hoek

Dankzij het geringe gewicht en de compacte uitvoering kunnen gebruikers de Compact Cutter ook op moeilijk bereikbare plaatsen gebruiken, zoals bijvoorbeeld in schakelkasten of buizen in verwarmingsruimtes. Ook bovenhandse werkzaamheden zijn geen enkel probleem. Met zijn draaibare beschermkap is de Compact Cutter zowel geschikt voor rechts- als linkshandigen; de beschermkap kan bovendien snel en zonder hulp van gereedschap gemonteerd worden. De ergonomische, rubber greep ligt prettig in de hand. „De Compact Cutter heeft twee vergrendelbare schakelaars: één voor de spindel i.v.m. de schijfwissel en één om de machine langdurig te laten draaien zonder daarbij continu op de knop te hoeven drukken. Zo heeft de gebruiker alles onder controle“, vertelt Ellis.

Snelheid en uithoudingsvermogen

De nieuwe Compact Cutters van Metabo zijn zowel handig als compact – maar ten aanzien van de prestaties laten ze niets te wensen over. „Met hun borstelloze motoren leveren de Compact Cutters op dit moment in hun betreffende klasse de beste prestaties op de markt“, zegt Ellis. „Bovendien realiseren beide Cutters met 19 mm de grootste zaagdiepte – zo kunnen ze ook betrouwbaar en volledig door dikkere buizen zagen“, zegt Ellis.

Snelle schijfwissel

Met het grote toebehorenassortiment bestaande uit afbraam-, doorslijp- en diamant-doorslijpschijven en lamellenschuurschjiven van Metabo kan men met de Compact Cutter de meest uiteenlopende materialen bewerken, zoals bijvoorbeeld metaal, roestvast staal, hout, steen, tegels of kunststof. Met de „Combinator Inox“-schijf kan men zowel afbramen als doorslijpen. De schijven kunnen gemakkelijk worden vervangen, waarbij de passende inbussleutel altijd binnen handbereik op de machine zit. De PowerMaxx CC 12 BL is met 2x 2.0 Ah Li-Ion-accu-packs of als alternatief met 2x 4.0 Ah LiHD-accu-packs verkrijgbaar. Ongeacht of het om een 12 Volt of 18 Volt machine gaat, de levering is altijd met vijf extra schijven. Terwijl de PowerMaxx CC 12 BL de 12 Volt klasse aanvult met nog een compacte machine, kan de CC 18 LTX BL in de klasse van 18 Volt met meer dan 90 accu-machines van Metabo gecombineerd worden, en binnen het overkoepelende Cordless Alliance System (CAS) zelfs met meer dan 140 machines van verschillende merken.

Technische gegevens:

  PowerMaxx CC 12 BL CC 18 LTX BL
Schijfdiameter 76 mm 76 mm
Nullasttoerental 20.000 omw/min 20.000 omw/min
Schroefdraad as M 5 M 5
Gewicht (met accu-pack) 0,8 kg 1 kg
Accu-spanning 12 Volt 18 Volt
Meegeleverde schijven 2 doorslijpschijven Flexiarapid Super Inox, doorslijp- en afbraamschijf Combinator Inox, diamant-doorslijpschijf Universal Professional, diamant-doorslijpschijf voor tegels Professional

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details