Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Geluidsisolerend vloersysteem op maat

Geluidsisolerend vloersysteem op maat

Hoge draagkracht

Reppel leverde zo’n 750 m2 LEWIS-vloerplaten voor het renovatiedeel van de Galvanischool in Den Haag, inclusief geluidsisolerende oplegstroken type MTA15/7 en LEWIS steenwol randstroken. Ook adviseerde het bedrijf over de vloeropbouw en de montage van de LEWIS-vloer op de bestaande, houten constructie.

De eerste contacten over dit project dateren uit 2017, vertelt salesmanager Bob van der Horst van Reppel. “In eerste instantie vroeg adviesbureau Madar ons mee te denken over een geluidsisolerende vloer in combinatie met vloerverwarming voor de verdiepingsvloeren in deze honderd jaar oude school. In een later stadium spraken we ook met de toenmalig hoofdaannemer. Het hele technische verhaal hebben wij verzorgd: van het advies voor de te maken LEWIS vloeropbouw tot het uitwerken van de legplannen met de meest economische plaatlengtes. Eind 2019 stonden we op het punt te gaan leveren, toen de aannemer failliet ging.”

Dat leverde flinke stagnatie op. Uiteindelijk kwam de gemeente via een nieuwe aanbestedingsprocedure uit bij aannemersbedrijf Van Wijnen Stolwijk, maar de coronacrisis en vervolgens een bouwstop zorgden voor nog meer vertraging. “Eind 2022 werd alles weer opgepakt. We deelden de oorspronkelijke stukken met Van Wijnen. Ook hadden we een aantal keer overleg over onder meer de opbouw van de vloer en de legplannen en adviseerden we over de toe te passen mortel. De LEWIS Zwaluwstaartplaten worden in dit project afgewerkt met een gietdekvloermortel. Hierdoor zijn de hoge draagkracht van de LEWIS vloeren en het rendement van de vloerverwarming gewaarborgd.”

De LEWIS Zwaluwstaartplaten en toebehoren zijn geleverd via BMN Bouwmaterialen Haastrecht. Al met al is het een project met verschillende hobbels, maar toch is Van der Horst tevreden. “Zulke projecten zijn ons op het lijf geschreven. We vinden het leuk om al vroeg betrokken te worden bij technische vraagstukken en onze expertise in bouwvergaderingen te kunnen delen met de constructeur, aannemer en installateur. Zo kom je tot het beste resultaat. Ook de uitvoerder was te spreken over de samenwerking, dus uiteindelijk is iedereen tevreden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details