Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Gefaseerd controleren ende bescherming vaststellen
Om de brandveiligheid van een bestaande constructie te beoordelen, zijn specialisten nodig.

Gefaseerd controleren ende bescherming vaststellen

Bestaande constructie wordt weer brandveilig

Nu het oude gebouw van het Dulon College is gestript, moet de constructie opnieuw worden getest op brandveiligheid. Voldoet de brandveiligheid nog aan de actuele voorschriften van het Bouwbesluit? Het is Saber Brandveiligheid die hiervoor de gehele constructie aan een vakkundig onderzoek onderwerpt.

Bij nieuwbouw is de gesteldheid van de constructie veelal duidelijk. Bij een bestaande constructie vraagt het een kennersblik om vast te stellen hoe de constructie is opgebouwd, hoe het gebouw is ingedeeld en waar de afdichtingen zitten. Saber Brandveiligheid zal hiervoor 950 strekkende meters staal onderzoeken en vervolgens bepalen welke bewerking in elk gebied nodig is om het Dulon College optimaal brandveilig te maken. 

Bekend terrein

Renovatieprojecten zijn voor Saber Brandbeveiliging bekend terrein. “Deze projecten zijn eigenlijk altijd bijzonder”, weet Edgar van Leeuwen, directeur van Saber Brandveiligheid. “Eerst wordt het gebouw volledig gestript en dan weer van binnenuit opgebouwd. Dat betekent voor onze specialisten dat zij gefaseerd werken. Ze bestuderen iedere keer weer een nieuw gedeelte en bepalen welke toepassing hier nodig is. Ze passen hierbij tevens de actuele voorschriften van het Bouwbesluit toe.”

Aan kennis ontbreekt het niet binnen Saber Brandveiligheid. Directeur/eigenaar Van Leeuwen begon zijn loopbaan bij een producent van brandwerende coatings en vloeistoffen en volgde meerdere cursussen in brandwerende voorzieningen. Brandveiligheid was ruim 25 jaar de rode draad in zijn loopbaan. In 2016 begon hij zij eigen onderneming, die nu ruim veertien vakmensen telt. Zij denken mee met vastgoedeigenaren en bouwend Nederland, zodat een brand niet overslaat van de ene naar de andere ruimte. Ze dichten doorvoeren in wanden, plafonds en vloeren, maken staalconstructies optimaal bestand tegen bezwijken en creëren hiermee veilige vluchtroutes. “Onze mensen redden levens en gebouwen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details