Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Geen rem op investeringen opslag en intern transport

Geen rem op investeringen opslag en intern transport

Wél zorgen om economische situatie en financiële gezondheid bedrijven

Uit onderzoek* van Kruizinga.nl blijkt dat ruim 61% verwacht zelfs meer te gaan besteden. Wel vindt er een verschuiving plaats naar huren en de aanschaf van gebruikte middelen. Volgens Boris Vildósola Bustos, Managing Director bij Kruizinga.nl, zoekt men naar goedkopere oplossingen én naar meer financiële flexibiliteit. “Men is kritisch op kosten, maar de continuïteit van de logistieke processen mag niet in gevaar komen”, stelt hij.

Zorgen

Een op de zeven ondervraagden maakt zich grote zorgen, bijna de helft ‘een beetje’. De zorgen hebben vooral betrekking op de economische situatie in het algemeen, gevolgd door daling van omzet en de financiële gezondheid van het bedrijf. Een derde geeft ook aan bang te zijn om zelf ziek te worden. Opvallend is dat men zich in Oost-Nederland het meeste zorgen maakt. Angst voor ontslag scoort het laagst. “Ondanks de zorgen heeft men vertrouwen in de langere termijn, zegt Vildósola Bustos.”

Optimistisch

Het is duidelijk dat men vertrouwen heeft in de toekomst, want ruim twee derde verwacht hetzelfde of zelfs meer te gaan besteden. Slechts een kleine 15 van de ondervraagden een negatief effect hebben op de efficiency. Men gaat dan op zoek naar slimme oplossingen om de efficiency van opslag en interne logistiek te verbeteren.“

Meer huur en aanschaf gebruikt

Als lange termijn effecten van de crisis verwacht men meer online te blijven bestellen (88) en blijvend kritischer te worden op de kosten (63,5%). “Een andere verschuiving die we zien”, zegt Vildósola Bustos, “is dat men aangeeft minder nieuwe middelen te gaan kopen om in plaats daarvan meer te gaan huren en gebruikte middelen aan te schaffen. Dat kan makkelijk, want als middelen goed gecontroleerd en veilig zijn is er geen enkele reden om deze niet in te zetten. De voordelen van huren en kopen van gebruikte middelen liggen voor de hand. Gebruikt is goedkoper en door te huren voorkom je eenmalige grote investeringen en word je, zeker bij korte termijn huur, flexibeler in je bedrijfsvoering. Men is dus meer kostenbewust maar tegelijkertijd actief bezig om de efficiency van opslag en intern transport te verbeteren.”

* Onderzoek in opdracht van Kruizinga.nl onder 293 werkende Nederlanders die invloed hebben op de inkoop van middelen op het gebied van opslag en/of logistiek én die betrokken zijn bij het inrichten van werkprocessen buiten de kantooromgeving en bij veranderingen die nodig zijn om te kunnen werken in de anderhalve-meter-economie binnen een bedrijf waar opslag van goederen, grondstoffen, onderdelen en/of producten plaatsvindt en/of waar veel goederenbewegingen plaatsvinden.

Over Kruizinga.nl
Kruizinga.nl levert al meer dan 50 jaar opslag- en transportmiddelen om logistieke processen in magazijnen beter en duurzamer te maken. Deze middelen zijn met zorg gekozen, getest en door gespecialiseerde producenten vervaardigd. Alle producten zijn via een efficiënt, digitaal data gedreven proces online in een gebruiksvriendelijke webshop te kopen of te huren. Dankzij de grote voorraad is vrijwel alles direct leverbaar. Om een specifiek logistiek vraagstuk goed en duurzaam op te kunnen lossen is het team van Kruizing.nl altijd persoonlijk bereikbaar voor advies. Is iets in de markt niet beschikbaar, dan is het mogelijk om maatwerk te laten produceren. Naast het verkopen van nieuwe producten streeft Kruizinga.nl actief naar meer duurzaamheid door gebruikte opslag- en transportmiddelen in te kopen of in te ruilen, om deze na een grondige inspectie weer te verhuren en/of te verkopen. Kruizinga.nl bedient klanten uit heel Europa en maakt deel uit van de Manutan Groep.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details