Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

‘Geef licht de ruimte’

van-delft

Tekst | J.M. van Delft & zn

Beeld | J.M. van Delft & zn

26 november 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Gevelbouwer J.M. van Delft & zn uit Drunen mag in opdracht van Kondor Wessels Amsterdam laten zien dat zij het spel tussen licht en ruimte, dat centraal staat in de door ZZDP Architects ontworpen woontoren, als geen ander beheerst. 

Het familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie, levering en montage van aluminium en stalen kozijnen en andere gevelelementen, weet hoe zij haar opdrachtgever volledig kan ontzorgen. Zo heeft zij in een vroegtijdig stadium, samen met de hoofdaannemer, alle mogelijke knelpunten in het montageproces weten te signaleren en hebben hierop kunnen anticiperen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het daadwerkelijke montageproces, dat nu volop aan de gang is, vlekkeloos verloopt. J.M. van Delft & zn heeft onder andere speciale glas- en kozijnbokken laten maken, ten behoeve van de bevoorrading van de verdiepingen via de steigers. “Door de verdiepingshoge beglazing was de reguliere weg helaas niet mogelijk. Daarom hebben wij voordat de montage begon al gezamenlijk een passende oplossing uitgewerkt”, vertelt Albert Emmers, projectleider bij J.M. van Delft & zn. “Hierdoor kan iedereen op de bouw zonder stress zijn werk uitvoeren en kunnen wij volgens afspraak voldoen aan de doorlooptijd per verdieping.”

De laatste weken van de montage van bijna 12.000 m2 aluminium kozijnen zijn inmiddels van start gegaan. Een uitdaging die er nog aan zit te komen, is het monteren van de kozijnen met buitenbeglazing. Deze worden per verdieping geplaatst wanneer de steiger een verdieping is afgebroken. Doordat de woontoren maar liefst 24 verdiepingen omvat, wordt er op deze grote hoogte gebruik gemaakt van een zogeheten ‘evenaar’ die aan een hijskraan wordt gemonteerd. Al met al een uitdagende klus op grote hoogte, maar met een fantastisch resultaat.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details