Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Geconditioneerde ruimtes voor A.F.L. Barendrecht
Voor A.F.L. Barendrecht levert en monteert Inoflex twintig koelcellen en twee vriescellen, inclusief deursystemen.

Geconditioneerde ruimtes voor A.F.L. Barendrecht

Speciaal voor A.F.L. Barendrecht levert en monteert Inoflex twintig koelcellen en twee vriescellen, inclusief deursystemen. A.F.L. Barendrecht is gespecialiseerd in gekoelde opslag, gekoeld transport en containertransport van groente, fruit, verpakte consumentenproducten en non-food goederen. Een goed geconditioneerde ruimte binnen haar nieuwbouw in Ridderkerk is dus van groot belang.

De nieuwbouw, die medio 2024 gereed moet zijn, bestaat uit een distributiecentrum met koel- en vriescellen, een gekoelde expeditie, een ompakruimte en kantoren. In opdracht van Hercuton plaatst
Inoflex er meer dan 15.000 m2 aan panelen. Het is de bedoeling dat het gebouw een BREEAM ‘Excellent’-certificaat ontvangt. Aan de geconditioneerde ruimtes en manier van werken worden dus hoge eisen gesteld, vertelt Gregor Massop, verkoopleider en technisch adviseur bij Inoflex. “De panelen hebben een hoge isolatiewaarde en we voldoen aan de eisen op het gebied van afvalstromen. We hebben een samenwerking met een bedrijf dat de panelen recyclet. De staalplaat van de panelen wordt geshredderd, het schuim wordt verpulverd en de drijfgassen worden er zelfs uitgehaald. Er wordt nieuw staal van gemaakt, PIR-platen en het drijfgas wordt hergebruikt om sandwichpanelen te produceren.”


De CradleCore sandwichpanelen worden over dertig jaar weer teruggenomen door Inoflex, zodat het gebouw nieuwe duurzaamheidsmaatregelen kan treffen. “De techniek is zo nieuw, dat er op dit moment nog geen panelen in omloop zijn die gerecycled of geshredderd zijn. Dat is tegen die tijd wel zo. Het pand blijft op deze manier zo duurzaam mogelijk”, aldus Massop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details