Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Geconditioneerde ruimten vereisen specialistische aanpak

Geconditioneerde ruimten vereisen specialistische aanpak

Een groot deel van de nieuwbouw van Domino’s Pizza in Nieuwegein bestaat uit geconditioneerde ruimten. De isolatiebouw van deze ruimten was in handen van Roma. De specialist in geconditioneerde systeembouw kijkt terug op een ideaal verlopen project.

Tekst | Patricia van der Beek

Groenewout Consultancy, die namens opdrachtgever COFFR het project begeleidde, betrok Roma vanaf de eerste pennenstreken bij het project. Op basis van de wensen van de klant schetste Roma de contouren van de geconditioneerde ruimten. Daarop zijn de contouren en hoogte van het pand afgestemd. “Wij bouwen onze geconditioneerde ruimten als dampdichte dozen in de hal”, vertelt verkoopadviseur Bart Hultermans van Roma. “Om in de hal zoveel mogelijk vrije hoogte te behouden, moeten deze ruimten zo efficiënt mogelijk aansluiten op de plafondconstructie van de hal. Daar gaven we in het bouwteam optimaal invulling aan.”

Geïsoleerd, bestendig en voedselveilig

Roma realiseerde de vriescel, koelcel, krattenwasruimte en deegverwerkingsruimte. De isolatiepanelen voor de vriescel en koelcel, respectievelijk 170 en 100 millimeter dik, zijn vervaardigd in de fabriek van Roma in Duitsland. Hultermans: “Voor de krattenwasruimte pasten we panelen met PET-coating toe. Deze panelen zijn bestand tegen een hoge luchtvochtigheid en temperatuurverschillen. In de deegverwerkingsruimte pasten we panelen met een voedselveilige en makkelijk te reinigen coating toe, evenals klikprofielen.”

4,5 meter hoge deur

“We produceerden en installeerden ook de grote schuifdeuren van de koel- en vriesruimte en de foodcare deuren van de deegverwerkingsruimte”, vervolgt Hultermans. “Bijzonder is de deur tussen de expeditieruimte en koelcel. Deze is maar liefst 4,5 meter hoog, zodat de reachtruck er onderdoor kan.” Met de oplevering achter de rug, zegt Hultermans: “De uitvoering ging als een tierelier. Dat is grotendeels te danken aan de goede voorbereiding en afstemming in het bouwteam. Ook kijken we met veel plezier terug op de samenwerking met Groenewout Consultancy, Domino’s Pizza, aannemer Willy Naessens en de andere betrokken partijen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details