Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Functioneel en future-proof vloerontwerp

Functioneel en future-proof vloerontwerp

Op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert realiseert Heylen Warehouses een nieuw distributiecentrum. Het gaat hier om een bijzonder ontwerp, omdat het distributiecentrum wordt opgesplitst in twee delen door een natuurlijk lint van meer dan honderd jaar oude bomen. Als huisleverancier verzorgt Van Berlo de bedrijfsvloeren, die net als het gebouw zelf functioneel en future-proof zijn uitgevoerd. 

Het nieuwe distributiecentrum bestaat uit twee gebouwen die op een kavel van ruim 37 voetbalvelden gefaseerd worden gerealiseerd. Beide gebouwen zijn opgesplitst in vijf afzonderlijke magazijnen die eventueel ook gekoppeld kunnen worden. Het eerste gebouw is inmiddels in aanbouw. “Deze fase hebben we reeds uitgevoerd en behelst de realisatie van in totaal 51.457 m2 aan magazijnvloeren, 11.642 m2 aan vloeren voor de expeditiezone en 6.656 m2 aan vloeren in de laadkade”, zegt Area Sales Manager Frederik Crampe. Zijn collega en projectleider Gregory Roelandt vult aan: “De magazijnvloeren zijn voegloos uitgevoerd als supervlakke vloeren van het type VB Exa volgens DIN 1585, terwijl we in de expeditiezone de VB Hecta hebben aangebracht in een gebruikelijke vlakheid, volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB).”

Lokale vloerverzwaringen

Hoewel Heylen Warehouses ook in Nederland een vertegenwoordiging heeft, hanteert het van oorsprong Belgische bedrijf vaak Belgische normeringen, legt Crampe uit. “Dat betekent dus ook dat zij de Belgische normeringen toepast op het gebied van de vloerspecifieke eisen. In dit geval die van het WTCB. Ons is gevraagd gevolgklasse CC2 toe te passen. Dat wil zeggen dat wij – onze divisie Van Berlo Engineering – moeten rekenen met strengere veiligheidsfactoren. Het gebouw wordt zwaarder gedimensioneerd vanwege de beoogde flexibiliteit richting de toekomst. Zo worden er standaard voorzieningen getroffen om eventueel in de toekomst een tussenvloer te kunnen realiseren. Dat heeft geresulteerd in het engineeren en toepassen van lokale vloerverzwaringen die een puntlast kunnen verdragen van 390 kN.” 

Van Berlo heeft reeds vele honderdduizenden vierkante meters aan vloeren voor Heylen Warehouses gerealiseerd.

Inductie

Van Berlo heeft reeds vele honderdduizenden vierkante meters aan vloeren voor Heylen Warehouses gerealiseerd. “In al die vloeren is inductie aangebracht door de heftruckleverancier”, weet Crampe. “Daarbij is telkens gerekend met een bovendekking van 40 millimeter op de bovenste staaf. Ondanks andere berichten in de markt, blijkt dat dus voldoende om het verstoren van inductie tegen te gaan. Het bewijs is er. Heylen Warehouses bouwt overigens altijd volgens dezelfde standaarden. Wij zijn haar grootste onderaannemer op vloergebied.” 

“Van Berlo past bij ons, we hebben hetzelfde DNA”, zegt Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses. “We zijn beide ‘doeners’ die altijd gaan voor de beste kwaliteit. Waar Van Berlo zich echt in onderscheidt, is de eigen engineeringsafdeling. We kunnen altijd met vragen terecht, zowel in het voorbereidingstraject als tijdens de uitvoering. Ook komt Van Berlo telkens met goede ideeën waarvan we beide de vruchten plukken.”

In een tijdsbestek van slechts enkele weken heeft Van Berlo de vloeren in de eerste fase gerealiseerd. “We zijn in totaal drie weken bezig geweest”, zegt Roelandt. “In één van de vijf hallen hebben we bovendien een diepvriesvloer gebouwd. Deel twee van dit unieke distributiecentrum volgt in een latere fase.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details