Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Fraaie renovatiekozijnen in de klassieke kleur geel

img-20190613-wa0007-kopieren

6 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een belangrijk onderdeel van de transformatie van landgoed De Klokkenberg is de vervanging van de kozijnen. Deze bepalen immers voor een belangrijk deel de uitstraling van de vernieuwde Klokkenberg. V.P.G. Aluminium Kozijnen selecteert hiervoor het renovatiekozijn SL 38 van Van Reynaers in de klassieke kleur geel.

In totaal gaat het om zo’n 1.000 kozijnen. “Oftewel ruim 3.000 m2”, rekent Richard van Zanten, algemeen directeur van V.P.G. Aluminium Kozijnen, voor. “Vanwege dit grote aantal en de status van Rijksmonument was een goede voorbereiding essentieel. Om deze reden maakte V.P.G. Aluminium Kozijnen eerst een ontwerptekening en vervolgens een proefraam, dat zij ter goedkeuring voorlegde aan Schonck, Schul & Compagnie, de architect en de welstandscommissie. Pas toen iedereen akkoord was met het voorstel, zette V.P.G. Aluminium Kozijnen de productie in gang.”

Opvallend is de roedeverdeling van de kozijnen.

 

Proefraam

Een belangrijke eis van de Welstandscommissie is dat de renovatiekozijnen enigszins verdiept in de gevel worden geplaatst en dat zij slanke raamprofielen hebben. In dat geval sluiten de SL 38- renovatiekozijnen naadloos aan op de voormalige kozijnen. “Een proefraam is dan de beste oplossing”, weet Van Zanten. “Iedereen kan dan zien hoe het kozijn er in werkelijkheid uitziet en niemand komt meer voor verrassingen te staan tijdens de uitvoering.” Het proefraam voor De Klokkenberg werd door alle partijen in één keer goedgekeurd.

Antiek geel

De kleur van de kozijnen – antiek geel – is speciaal voor De Klokkenberg ontwikkeld. Voor regulier schilderwerk is de kleur wel verkrijgbaar, maar niet voor het moffelen van aluminium kozijnen. Van Zanten: “In feite gebeurt alles in de fabriek van V.P.G.. Hier wordt het aluminium in grote lengtes aangeleverd, waarna wij deze met zagen, boren en schroeven bewerken tot een kant-en-klaar kozijn. Op de bouwplaats zelf gebeurt alleen nog de montage en het beglazen. Opvallend zijn de kozijnen met de ‘Wiener Sprossen’, de roedeverdeling die het raam in kleine vakjes verdeelt. En ook op de twee grote vouwwanden in de achtergevel zijn we best trots.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details