Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Transformatie

Fraaie renovatiekozijnen in de klassieke kleur geel

Een belangrijk onderdeel van de transformatie van landgoed De Klokkenberg is de vervanging van de kozijnen. Deze bepalen immers voor...

img-20190613-wa0007-kopieren

6 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een belangrijk onderdeel van de transformatie van landgoed De Klokkenberg is de vervanging van de kozijnen. Deze bepalen immers voor een belangrijk deel de uitstraling van de vernieuwde Klokkenberg. V.P.G. Aluminium Kozijnen selecteert hiervoor het renovatiekozijn SL 38 van Van Reynaers in de klassieke kleur geel.

In totaal gaat het om zo’n 1.000 kozijnen. “Oftewel ruim 3.000 m2”, rekent Richard van Zanten, algemeen directeur van V.P.G. Aluminium Kozijnen, voor. “Vanwege dit grote aantal en de status van Rijksmonument was een goede voorbereiding essentieel. Om deze reden maakte V.P.G. Aluminium Kozijnen eerst een ontwerptekening en vervolgens een proefraam, dat zij ter goedkeuring voorlegde aan Schonck, Schul & Compagnie, de architect en de welstandscommissie. Pas toen iedereen akkoord was met het voorstel, zette V.P.G. Aluminium Kozijnen de productie in gang.”

Opvallend is de roedeverdeling van de kozijnen.

 

Proefraam

Een belangrijke eis van de Welstandscommissie is dat de renovatiekozijnen enigszins verdiept in de gevel worden geplaatst en dat zij slanke raamprofielen hebben. In dat geval sluiten de SL 38- renovatiekozijnen naadloos aan op de voormalige kozijnen. “Een proefraam is dan de beste oplossing”, weet Van Zanten. “Iedereen kan dan zien hoe het kozijn er in werkelijkheid uitziet en niemand komt meer voor verrassingen te staan tijdens de uitvoering.” Het proefraam voor De Klokkenberg werd door alle partijen in één keer goedgekeurd.

Antiek geel

De kleur van de kozijnen – antiek geel – is speciaal voor De Klokkenberg ontwikkeld. Voor regulier schilderwerk is de kleur wel verkrijgbaar, maar niet voor het moffelen van aluminium kozijnen. Van Zanten: “In feite gebeurt alles in de fabriek van V.P.G.. Hier wordt het aluminium in grote lengtes aangeleverd, waarna wij deze met zagen, boren en schroeven bewerken tot een kant-en-klaar kozijn. Op de bouwplaats zelf gebeurt alleen nog de montage en het beglazen. Opvallend zijn de kozijnen met de ‘Wiener Sprossen’, de roedeverdeling die het raam in kleine vakjes verdeelt. En ook op de twee grote vouwwanden in de achtergevel zijn we best trots.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%