Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
FonQ, Utrecht | Geprefabriceerde gevelelementen, geïsoleerd en massief

FonQ, Utrecht | Geprefabriceerde gevelelementen, geïsoleerd en massief

De prefab betonelementen voor het nieuwe distributiecentrum van Fonq worden geleverd door Bisoton. De elementen zijn massief en geïsoleerd. “Bisoton produceert veel verschillende soorten betonelementen”, vertelt Henri van Veldhuizen, Sales Manager van Bisoton.

“Voor het distributiecentrum van Fonq leveren we 3000 m² gevelsluitende betonelementen met een afwerklaag van ‘mezzosplit’ oftewel uitgewassen grind. Deze afwerklaag geeft het pand een luxe uitstraling, die nog eens wordt versterkt door de bijzondere afronding van de hoeken van het gebouw. Dat geeft architectonisch een bijzonder effect.” Alle gevelelementen hebben bovendien de vereiste isolatiewaarde van 4,5. 

Alles onder een dak
Voor leveringen op deze grote schaal heeft Bisoton alles in eigen huis. Van offerte, engineering en voorbereiding tot productie en transport. Daardoor worden orders relatief snel uitgeleverd. “Dat komt omdat Bisoton is uitgerust met een carrousel-systeem”, licht Van Veldhuizen toe. “De bekistingen voor de betonelementen worden door een robot opgebouwd. Aan het begin van het productieproces selecteert de robot zelf de stalen bekistingdelen die nodig zijn om de juiste maatvoering samen te stellen. Aan het eind van het proces zet hij de gebruikte staalelementen weer schoon terug in het magazijn. Door dit semi-automatische systeem behoort Bisoton tot de meest moderne betonfabrieken van West-Europa en kunnen orders snel worden uitgeleverd.”

Investering uitbreiding fabriek
Om aan de hoge vraag van dit moment te kunnen voldoen, opent Bisoton in mei 2019 een nieuwe productielijn. Hiermee kan Bisoton haar productie met 33% opschroeven. De drukte laat zich gedeeltelijk verklaren door de grote opleving na de crisis, maar ook de visie op bouwen met prefab betonelementen speelt een rol. “Modulair bouwen wordt steeds vaker in adem genoemd met duurzaam bouwen. Zowel de korte bouwtijd als het materiaal beton sluiten hierop aan. De betonpanelen van Bisoton beschikken over uitstekende papieren voor het circulaire bouwproces. Ze zijn 100% demontabel en bijna 100% recyclebaar.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details