FonQ
01:49
17-01-2019

FonQ, Utrecht | ‘Bouwen volgens BREEAM ‘Very Good‘ vraagt dagelijks brede aandacht’

Met een nieuw distributiecentrum kan online warenhuis fonQ de slagen maken waar ze al lang naar uitgekeken heeft. Ze krijgt dan alle werkzaamheden onder een dak, waardoor ze nog sneller aan de wensen van haar klanten kan voldoen.     

Het nieuwe distributiecentrum van fonQ wordt gebouwd op industrieterrein Lage Weide in Utrecht. Het dc krijgt een vloeroppervlak van 22.000 m2. Dat is twee keer zoveel als het aantal vierkante meters dat fonQ tot nu toe tot haar beschikking heeft. Hiermee kan zij de vier versnipperde magazijnruimtes op Lage Weide achter zich laten en een flinke efficiency-slag

Tekst: Liliane Verwoolde
Beeld: Wouters Schijndel
Projectinfo

Alle infra-specialisaties onder één dak
Zowel de ondergrondse als bovengrondse infrastructuur van het nieuwe distributiecentrum van Fonq in Utrecht wordt uitgevoerd door Kanters. De ondergrondse infra is nu in volle gang. 

“We hebben het circa twee hectare tellende terrein voorzien van riolering”, vertelt Simon Vosters, projectleider van Kanters. “Dat is inclusief putten, hoofdriolering en detailriolering.” Zodra aannemersbedrijf Wouters uit Schijndel begint aan het afbouwstadium, gaat Kanters over tot de bovengrondse infra. Dan legt zij alle verhardingen aan, compleet met opsluitingen, kolken, meubilair en verkeersborden.

In de loop der jaren zijn Wouters en Kanters uitgegroeid tot een sterk team. Zij realiseren veel distributiecentra, waarbij Kanters steeds de omliggende infra uitvoert. Vosters: “Dan raak je op elkaar ingespeeld en krijg je een fijne samenwerking. We bieden bovendien een groot voordeel: Kanters heeft namelijk een afdeling Riooltechniek en een afdeling Infra. Of het nu gaat om grondwerken en verhardingen of riolering en infiltratiewerkzaamheden, opdrachtgevers vinden bij ons alle infra­specialisaties onder één dak. Dat is voor hen een groot gemak.”

Stedenbouw partners

Brainport IndustrieBisoton