Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Flexibiliteit is belangrijk’
Wesselingh Installaties verzorgde de W-installatie voor het nieuwe pand van Nh1816 Verzekeringen.

‘Flexibiliteit is belangrijk’

Waterinstallatie, riolering, gasaansluiting, sanitair en luchtkanalen

Wesselingh Installaties verzorgde als bouwteamlid de W-installatie voor de nieuwbouw van Nh1816 Verzekeringen in Oudkarspel. Het bedrijf, dat al sinds 1902 bestaat, richt zich met name op grote projecten in nieuwbouw en utiliteit.

Marloes van Kooten is communicatie- en marketingmanager van WGF Capital, waarvan Wesselingh sinds 2022 onderdeel is. “Wesselingh heeft in die jaren heel veel kennis en ervaring opgedaan en is daardoor een bekende speler in deze sector. Zo kwam ook hoofdaannemer De Geus Bouw bij ons terecht.” Wesselingh plaatst in het nieuwe kantoorpand van Nh1816 Verzekeringen de waterinstallatie, riolering, gasaansluiting, sanitair en luchtkanalen. Het afwerkingsniveau van het pand is erg hoog en er waren specifieke bouwvoorwaarden vanuit de architect en het designteam. Zoals de complicerende factor dat alle techniek, zoals de grote luchtkanalen en het hoofdleidingwerk, uit het zicht en onder het pand moest worden weggewerkt in een kruipruimte van maar 1.10 meter hoog. 

Ontwerp en berekeningen

Van Kooten: “Dit project is getekend in 3D, wat nog niet standaard is in deze sector, maar wel een vereiste was.  Dat is erg prettig bij het maken van de leidingenplannen. Door te tekenen in 3D verbeter je de samenwerking met alle partijen die betrokken zijn bij zo’n groot project, verbeter je de efficiency van het bouwproces en gaan de faalkosten omlaag. Je ziet letterlijk wat er gebeurt als je een bepaalde leiding ergens neer wilt leggen. Tekenen in 3D is een belangrijke expertise die Wesselingh kan bieden.” Vanwege de grootte van het project, moesten er vooraf veel berekeningen worden gemaakt. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de waterdruk in het hele pand op niveau is. Daarnaast dacht Wesselingh mee over het gebruik van circulaire materialen. “Een hedendaagse eis is het gebruik van pvc-buizen van gerecycled materiaal. Maar ook dat alle onderdelen van de installatie recyclebaar zijn, wat een voordeel is als het pand over honderd jaar weer wordt afgebroken. Daarnaast zijn de standleidingen en leidingen die boven de plafonds lopen, geluidsproof. Ook hiermee hebben we rekening gehouden met de wens van de opdrachtgever.”

De bouw verloopt in vijf fases, waarbij Wesselingh van begin tot eind betrokken is. Fase 1 is inmiddels opgeleverd en naar verwachting is de laatste fase afgerond vóór de zomer van 2024. “Bij zulke projecten is het belangrijk dat je als installateur flexibel bent. Gaandeweg kom je bij de uitvoering evengoed dingen tegen in de installatie, waarover je moet meedenken in het vinden van een oplossing. Dat maakt het ook interessant. We leren van elk project en dat nemen we weer mee naar het volgende.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details