Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Flexibiliteit en kwaliteit gaan hand in hand

Stedenbouw-274-en-298-in-1
Naast Ahold zijn er tijdens het bouwproces nog twee huurders bij gekomen met elk hun eigen aanvullende wensen.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Kanters Elektro

18 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In opdracht van Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel verzorgt Kanters Elektro de complete elektrotechnische installatie voor het project DC UTR06. Gezien de omvang en korte doorlooptijd van het project en de aanvullende wensen van de huurders best een uitdagende opgave, maar dat is volgens algemeen directeur Maarten Kanters wel aan het bedrijf toevertrouwd. 

“Samen met Wouters Schijndel hebben we al veel van dit soort volumebouwprojecten mogen realiseren”, zegt Kanters. “Toch is dit project net wat anders dan andere projecten. Het bestaat namelijk uit drie warehouses en één parkeergarage die gelijktijdig worden gebouwd, in totaal goed voor 59.000 m2. In eerste instantie was het de bedoeling om de drie warehouses kort na elkaar te bouwen, maar kort voor de gunning werd bekend dat alles bijna gelijktijdig opgeleverd zou moeten worden. Dat was natuurlijk wel even schakelen in een periode waarin de supply chain lang niet zo vanzelfsprekend is als wij allemaal gewend zijn! Het was voor ons dan ook meteen duidelijk dat we extra goed bij de les moesten blijven.”

Duurzaamheidscertificaat

Op elektrotechnisch gebied verzorgt Kanters Elektro in feite de complete installatie vanaf het trafostation. “De elektrotechnische installatie is op elke discipline uitgelegd op een BREEAM ‘Excellent’-score”, zegt projectleider Patrick Beuse. “Zo wordt de verlichting overal op aanwezigheid gestuurd en deze dimt terug naar 10 procent als er geen activiteiten plaatsvinden. Ook zijn er diverse kWh-meters bijgeplaatst om energieverbruiken inzichtelijk te maken en energieverspilling tegen te gaan. Weliswaar is Wouters Schijndel onze opdrachtgever, we staan ook doorlopend in contact met de eindgebruikers van de warehouses. Naast Ahold zijn er tijdens het bouwproces nog twee huurders bij gekomen met elk hun eigen aanvullende wensen. Dit brengt natuurlijk extra maatwerk met zich mee. Zo hebben we voor één van de huurders een separate railkoker van 4.000 A aangelegd voor de elektriciteitsvoorziening van de koel- en vriescellen.”

Brabantse werklust

“Het is een hele puzzel om alles tijdig te realiseren en de juiste materialen te bemachtigen in een tijd van schaarste, in meerdere opzichten”, weet Kanters. “Zo’n omvangrijk en uitdagend project vraagt bovendien om een optimale afstemming met alle andere partijen. Dat is ons wel toevertrouwd en doen we zoveel mogelijk met eigen vaklieden en vaste inleenkrachten, met eigen materieel en een gezonde dosis Brabantse werklust. Omdat we een deel van de installaties in eigen huis voorbereiden, zijn we in staat om naar eigen wensen en snel te schakelen. Flexibiliteit en kwaliteit gaan hand in hand.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details