Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Flexibel naar de beste oplossing

Flexibel naar de beste oplossing

Het is halverwege 2021 als Modderkolk uit Wijchen wordt benaderd voor een uitdagend project: Fruity Line in Ochten start met de bouw van een nieuw logistiek centrum. De producent van sappen en smoothies heeft op dat moment nog geen partij gevonden voor de elektrotechnische werkzaamheden. Naar aanleiding van de goede samenwerking bij eerdere projecten wordt Modderkolk benaderd voor deze mooie uitdaging. Inmiddels zijn de elektrotechnische werkzaamheden volop in uitvoering.

Modderkolk is actief in de industriële automatisering en elektrotechniek. Projectmanager Erwin van Eldijk: “Modderkolk is in een vroeg stadium bij het project betrokken als kennispartner. Het doel hierbij was om op een zo efficiënt mogelijke manier de elektrotechnische installatie uit te leggen, met voldoende flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden richting de toekomst. Vervolgens is de opdracht aan ons gegund op basis van het beste ontwerp.”

Uitdagend project

Normaal gesproken wordt de elektrotechnische engineering vroegtijdig betrokken in een dergelijk project. Voor deze opdracht was dit echter anders. Doordat er in het pand een groot aantal leveranciers betrokken is voor o.a. koelsystemen, productielijnen, hygiënesluizen, AGV-systemen, etc. kon het definitieve ontwerp van de elektrotechnische installaties pas worden afgerond op het moment dat het nieuwe logistieke centrum al voor een groot
gedeelte stond. 

Als de installatie klaar is, bestaat deze uit twee hoofdverdelers van respectievelijk 1.000 A en 3.600 A. Hierbij is gebruik gemaakt van diverse Busbar-systemen. Vanuit deze twee hoofdverdelers verzorgt Modderkolk de complete energievoorziening binnen het distributiecentrum. Ook wordt zorg gedragen voor facilitaire installaties zoals de aarding en verlichting- en data-installaties. Daarnaast wordt het pand voorzien van een GBS waarmee de volledige verlichtingsinstallatie vanuit een centraal punt wordt ingeregeld en bediend, afhankelijk van het gebruik van het pand. 

De elektrotechnische installaties zijn de verbindende factor binnen dit nieuwbouwcomplex. Een goede afstemming en samenwerking met de overige bouwpartners en de opdrachtgever is daarom essentieel, besluit Van Eldijk. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met de overige bouwpartners een mooi project gaan opleveren voor Fruity Line!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details