Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Flexibel inspelen op de gegeven omstandigheden
Roseboom-groep verricht het grondwerk rondom de school voor de tijdelijke huisvesting, de bouwwegen en de bouwplaatsinrichting.

Flexibel inspelen op de gegeven omstandigheden

De sloop en het grondwerk

Om het bestaande casco van het schoolgebouw klaar te maken voor hergebruik, werd het aanwezige asbest gesaneerd. Deze verantwoordelijkheid legde hoofdaannemer Rots Bouw neer bij de Roseboom-groep. Vervolgens ging deze partij over tot de sloop.

In fase I verwijderde Roseboom het asbest en verrichtte zij het grondwerk rondom de school voor de tijdelijke huisvesting. “In feite ging het hier om een tussensloop”, vertelt Henk de Kruijff, projectleider van Roseboom. “We hebben de gangen en kleedkamers rondom het praktijklokaal gesloopt en de binnenzijde gestript zodat de tijdelijke huisvesting rondom het praktijklokaal geplaatst kon worden. Vervolgens hebben we de bouwwegen en bouwplaatsinrichting gerealiseerd. Toen de vleermuizen definitief waren vertrokken uit het gebouw konden we aanvangen met de sloop, te beginnen met de dakopbouw en de ronding aan de voorzijde van het pand.”

Toen de vleermuizen definitief waren vertrokken, kon worden aangevangen met de sloop.

Van meerdere markten thuis

Een extra uitdaging vormde het werken in een onderwijsomgeving. Tijdens de lessen – en zeker tijdens tentamens – moest het geluid tot het minimum worden beperkt. “Iedereen begrijpt dat dit lastig is tijdens sloopwerkzaamheden”, merkt De Kruijff op. “Een goede samenwerking met de school en opdrachtgever Rots Bouw is dan essentieel. Nu is Roseboom altijd een flexibele partij geweest. Onze mensen zijn van veel markten thuis. Behalve het sloop- en grondwerk hebben zij de werkzaamheden aan de warmteleiding binnen de projectgrenzen opgepakt. Dat voorkomt veel vertraging.”

Voor Roseboom zit het werk er voorlopig op. In fase II – na de oplevering in 2024 – gaat zij over tot de sloop van de oude school en tot de nieuwe terreininrichting, waaronder het schoolplein, de fietsenstalling en de parkeervakken.  

De Roseboom-groep is  gespecialiseerd in

  • Infra
  • Energie
  • Engineering
  • Sloop
  • Transport
  • Sanering

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details