Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Fietsenstalling IJboulevard Amsterdam​
In fietsenstalling IJboulevard kunnen álle fietsen comfortabel, netjes en veilig in de daarvoor bestemde rekken worden geplaatst.

Fietsenstalling IJboulevard Amsterdam​

4.000 fietsen: comfortabel, netjes en veilig geparkeerd

Van stadsfietsen tot elektrische fietsen, kratjesfietsen, racefietsen en kinderfietsen: in fietsenstalling IJboulevard kunnen álle fietsen comfortabel, netjes en veilig in de daarvoor bestemde rekken worden geplaatst. In de semi-drijvende fietsenstalling heeft Klaver Fietsparkeren in opdracht van Van Hattum & Blankevoort maar liefst 4.000 hoogwaardige fietsparkeerplekken gerealiseerd. Ook stond de Hoogeveense fietsparkeerspecialist in voor een stuk advies en ontwerpbegeleiding, waardoor gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, veiligheid én uitstraling perfect samenkomen.

Gekozen is voor het 2ParkUp etage-fietsparkeersysteem; een ruimtebesparend en tweelaags fietsenrek met achterwielborging dat in een dubbele fietsparkeercapaciteit per vierkante meter voorziet.

Klaver Fietsparkeren is gespecialiseerd in het adviseren, ontwerpen, assembleren en monteren van gebruiksvriendelijke en veilige fietsparkeersystemen en is zeker geen onbekende in Amsterdam. In navolging van diverse buurtstallingen verspreid over de stad heeft het bedrijf ook een fietsparkeersysteem voor ruim 1.700 fietsen gerealiseerd onder het Beursplein. “Wij worden graag al in een vroeg stadium bij projecten betrokken, zodat het aantal vierkante meters fietsparkeerruimte zo efficiënt mogelijk benut kan worden, een logische routing ontstaat voor gebruikers en de sociale veiligheid naar het hoogste niveau wordt getild”, vertelt Peter Hanekamp, Operationeel Directeur van Klaver Fietsparkeren. “In fietsenstalling IJboulevard komen deze thema’s perfect samen.”

Gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, veiligheid en uitstraling komen perfect samen in fietsenstalling IJboulevard.

Uitgebreid advies

“Bij aanvang van het project hebben wij in kaart gebracht met welke fietsen mensen veelal naar station Amsterdam Centraal komen”, vertelt Hanekamp. “Kenmerkend voor stationsomgevingen maken veel bezoekers gebruik van oude stadsfietsen (stationsfietsen). Maar de fietsenstalling bevindt zich ook dichtbij de stad, horeca en winkels, waardoor ook luxe stadsfietsen, elektrische fietsen, racefietsen, kratjesfietsen, fietsen met kinderzitjes en kinderfietsen een goede stallingsplek moeten vinden. Wij hebben hier de juiste rekken voor geadviseerd, waarbij we tevens oog hadden voor de esthetische wensen van architect en opdrachtgever én voor een juiste positionering en routing. Daarmee hebben we voor alle betrokkenen een passende oplossing geboden.”

Dubbele fietsparkeercapaciteit per vierkante meter 

Gekozen is voor het 2ParkUp etage-fietsparkeersysteem; een ruimtebesparend en tweelaags fietsenrek met achterwielborging dat in een dubbele fietsparkeercapaciteit per vierkante meter voorziet. Waar een geïntegreerde gasveer helpt bij het optillen van de fiets, zorgt een uniek dempingsysteem voor een gecontroleerde daling wanneer de fiets weer uit het rek wordt gehaald. “Dankzij verschillende hart-op-hartafstanden kunnen tal van fietsmodellen eenvoudig geparkeerd worden.”

SROI-ambitie

Alle fietsenrekken zijn just-in-time aangeleverd op een centrale hub en vervolgens over het water naar fietsenstalling IJboulevard vervoerd. Hier stonden de eigen montageploegen van Klaver Fietsparkeren in voor de montage, vertelt Hanekamp. “Zowel voor de montage als assemblage werken wij van oudsher deels samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarmee we tevens aansloten bij de SROI-ambitie van
de gemeente.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details