Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Feestelijke start van de bouw van Boerhaave Medisch Centrum in Utrecht

Persfoto-Boerhaave-start-bouw
Start Bouw Boerhaave Medisch Centrum Hertogswetering 2.

5 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Duurzame constructie met zorgfuncties rondom groene binnentuin

Vrijdag 1 oktober 2021 vond de feestelijke start van de bouw van Boerhaave Medisch Centrum Utrecht plaats. Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling, Leidsche Rijn en mbo), gaf met een ferme druk op de rode knop het symbolisch startsein van de bouw op de kavel aan de Hertogswetering 2 te Utrecht. Het nieuw te bouwen medisch centrum is gelegen op het ‘zorgcluster’ van het Business Park De Wetering-Haarrijn en vormt zo een mooie aanvulling op de andere zorgaanbieders, zoals het Antonius Ziekenhuis.

Ilse van Waardenburg, kliniekmanager Boerhaave Medisch Centrum, Wethouder Klaas Verschuure verrichten de openingshandeling van de start van de bouw Boerhaave.

Feestelijke start

Bij de feestelijke start van de bouw van Boerhaave Medisch Centrum op de Hertogswetering, waren de zakelijke buren, afgevaardigden van de Gemeente Utrecht, het Business Park de Wetering-Haarrijn, Ondernemersfonds Utrecht, het bouwteam van Willy Naessens en het managementteam van Boerhaave Medisch Centrum aanwezig. Wethouder Klaas Verschuure benadrukte het belang van de vestiging van Boerhaave Medisch Centrum op Business Park De Wetering-Haarrijn: “We zijn blij dat het Boerhaave Medisch Centrum voor Utrecht heeft gekozen en dat er een mooie plek is gevonden. Bovendien is het geweldig dat het centrum ook mbo-studenten de ruimte geeft om werkervaring op te doen. Naast de vele medische instellingen in onze stad, vormt het centrum een goede aanvulling op dat palet.’’ aldus de wethouder.

Historisch moment

Ilse van Waardenburg, kliniekmanager van Boerhaave Medisch Centrum, vertelt met trots: “Dit is voor ons een historisch moment. Onze wens was om onze tweede locatie (de huidige locatie zit in Amsterdam) centraal in het land te positioneren, daar waar veel geschikt personeel te bereiken is en wij tegelijk gemakkelijk tussen de vestigingen (binnen 25 minuten) heen en weer kunnen reizen. Zo zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij deze uitermate geschikte locatie in Utrecht, die voor patiënten en personeel zeer goed bereikbaar is met het OV, de fiets en de auto.” De architect Thomas Bernhardt van Network of Architects & Planners van de bouw van het medisch centrum vult aan: “Het nieuwe gebouw heeft een groen hart. De duurzame constructie is ontworpen rondom een centrale binnentuin waaraan alle zorgfuncties geplaatst zijn. De patiënten en het personeel kunnen zo van maximale rust en uitzicht op het groen genieten in deze stedelijke omgeving.” Boerhaave Medisch Centrum zal in Utrecht de hoogste kwaliteit aan zorg en het gehele palet aan plastisch chirurgische behandelingen aanbieden. De oplevering van het medisch centrum staat gepland voor najaar 2022.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details