Family Entertainment Center Zero 055
01:48
19-03-2019

Family Entertainment Center Zero 055 | Apeldoorn

Bouw en techniek samengevoegd

Slimme beslissingen houden budget binnen de perken 

Snelheidsduivels in Apeldoorn en omstreken moeten nog even geduld hebben. Maar in juli van dit jaar kunnen zij in het nieuwe Zero 055 hun hart ophalen. In dit Family Entertainment Center vinden zij dan onder andere een binnen- en buitenkartbaan, een Lasertag-ruimte, een Multi Escaperoom en Fluo-bowlingbanen. En dat ‘all electric’.

Voor het ontwerp en de bouw van Family Entertainment Center Zero 055 in Apeldoorn ging Accres in gesprek met Bouwbedrijf Nieuwenhuis. Hier vond zij architect, constructeur, calculator én aannemer onder één dak. Deze nam de attracties als

Tekst: Liliane Verwoolde
Beeld: Bouwbedrijf Nieuwenhuis
Projectinfo

Kanaalplaatvloeren voor Family Entertainment Center
Alle kanaalplaatvloeren voor het Family Entertainment Center zijn geproduceerd en geleverd door Fingo Nederland B.V..

Fingo is een producent van zowel gewapende als voorgespannen kanaalplaatvloeren. Het familiebedrijf, met drie productielocaties in België, bouwt momenteel een vierde productielocatie in Tessenderlo (B). Door de gunstige ligging nabij de grens, zijn bouwprojecten in Nederland goed bereikbaar. Speciaal voor de Nederlandse markt is Fingo Nederland B.V. opgericht. Alle werkzaamheden voor productie; van verkoop tot engineering (BIM), het waarmaken van een betrouwbare planning en de service van de transporteurs, zijn onderdeel van deze Nederlandse telg van de Fingo familie.

De voorgespannen kanaalplaatvloeren voor het Family Entertainment Center hebben een dikte van 265 mm en bereiken overspanningen van bijna tien meter. Het gehele oppervlak wordt na montage voorzien van een constructieve druklaag. Alle achttien vrachten zijn door middel van vooraf besproken tijden aangevoerd en zijn direct vanaf de vrachtwagen in het werk gemonteerd.

Stedenbouw partners

OtisFons Vitae Lyceum