Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Fabriek Preco | Apeldoorn

Fabriek Preco | Apeldoorn

Producent van prefab beton opent duurzame nieuwbouw in Apeldoorn

Half april heeft Preco (voorheen: Cervix Beton) zijn intrek genomen in een nieuwe, ultramoderne betonfabriek op de Ecofactorij in Apeldoorn. Kern van de nieuwbouw is een 10.000 m² grote productieruimte, waar een totaalpakket aan prefab betonnen ruwbouwproducten voor met name de utiliteitsbouw wordt geëngineerd en geproduceerd. Van constructieve en niet-constructieve wanden tot balken, kolommen, galerijplaten, balkons, trappen, bordessen en kanaalplaatvloeren. 

“We zien dat de vraag naar prefab betonproducten stijgt”, vertelt Theo Kool, Commercieel Directeur van Preco. “Onder andere door het tekort aan handjes op de bouw en door de korte doorlooptijd van projecten. Prefab betonproductie speelt hier optimaal op in, waarbij het beton efficiënter, duurzamer en onder de beste omstandigheden gestort en uitgehard kan worden. Omdat onze bestaande huurlocatie in Ede hiervoor te klein was geworden, besloten we in 2018 over te gaan tot de bouw van een eigen betoncentrale met een geavanceerde, nieuwe machinerie. In onze nieuwe betonfabriek kunnen we onze productieprocessen nog beter, efficiënter en flexibeler inrichten. Bovendien kunnen we geheel zelfvoorzienend opereren en is er voldoende ruimte om – onder één dak – een totaalconcept aan prefab betonproducten aan te bieden aan onze klanten. Van engineering tot en met productie en levering.”

Fabriek Preco

“In onze nieuwbouw is voldoende ruimte om – onder één dak – een totaalconcept aan prefab betonproducten aan te bieden aan onze klanten. Van engineering tot en met productie en levering.”


Eigen betonproducten
In de nieuwbouw zijn vanzelfsprekend ook de eigen, prefab betonproducten van Preco verwerkt. “De productieruimte betreft een stalen hal met dak- en wandbeplating”, vertelt Kool. “Rondom het gebouw is een geïsoleerde gevelplint van prefab beton voorzien. En ook de binnenwanden zijn van prefab beton gemaakt. Het kantoorgedeelte, dat later dit jaar wordt opgeleverd, wordt geheel in prefab beton uitgevoerd. Van de wanden en vloeren tot en met de balken en kolommen.”

Op volle kracht vooruit
Na de ingebruikname half april is de productie direct opgevoerd, vertelt hij. “Op dit moment engineeren, produceren en leveren we bijvoorbeeld de prefab betonnen balkon- en galerijplaten voor een appartementencomplex in Amersfoort, in opdracht van Bouwbedrijf Kreeft uit Ede. Daarnaast zijn we recent gestart met de engineering en productie van de prefab betonproducten voor een appartementencomplex in Zeewolde, in opdracht van Van Wijnen Harderwijk. Voor Wijnen Bouw in Horst engineeren en produceren we een betonnen kolommen- en balkenconstructie en stabiliteitswanden; waarvan de eerste leveringen rond de bouwvak zullen plaatsvinden.”

Fabriek Preco

In de nieuwbouw zijn vanzelfsprekend ook de eigen, prefab betonproducten van Preco verwerkt.


Nieuwe naam en huisstijl
De verhuizing ging tevens gepaard met een nieuwe naam en huisstijl, vertelt Kool. “In april 2018 is de organisatiestructuur van Cervix Beton gewijzigd van één naar drie directieleden. In die tijd ontstond bovendien de wens om het bedrijf te laten uitgroeien tot een totaalleverancier in prefab betonnen ruwbouwproducten – een unicum in Nederland. Ook werden de eerste plannen voor onze nieuwbouw gesmeed. Om hier een frisse start te kunnen maken, hebben we besloten om een nieuwe naam en huisstijl aan ons bedrijf te koppelen. Echter aan de ervaring die we de afgelopen vijftien jaar hebben opgedaan, is niets gewijzigd.”

De ‘Pre’ van Preco staat voor ‘prefab’, vertelt hij. “Eco staat voor een combinatie van economisch en ecologisch bouwen, maar ook voor de Ecofactorij in Apeldoorn. Deze nieuwbouwlocatie is niet toevallig gekozen. Het past goed binnen onze visie van prefab ecologisch bouwen. In onze bedrijfsvoering, maar ook in het proces van beton maken dragen wij duurzaamheid hoog in het vaandel. We hergebruiken zoveel mogelijk materialen en maken bijvoorbeeld beton met water vanuit onze eigen bron.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details