Faay Vianen
01:19
21-03-2018

Faay bouwt KINGSIZE

Faay Vianen brengt kingsize panelen op de markt. Prefab panelen, inclusief elektra en leidingwerk, kamerhoog en kamerbreed. Snel, minder bewerkingen nodig. En schoon.

Minder disciplines nodig met Kingsize panelen
Met Kingsize panelen van Faay bouw je sneller en slimmer. Deze prefab casco binnenwanden worden tijdens de ruwbouw, geplaatst. Elektra, alle uitsparingen voor waterleidingen etc. worden in de wand geïntegreerd. Hierdoor ontstaan er multifunctionele panelen die op de bouwplaats alleen nog moeten worden gemonteerd. Frezen in massieve steen- of gipsachtige muren van sleuven voor de buizen en wandcontactdozen is niet nodig, dus nagenoeg geen stof en rommel meer op de bouw. Door te kiezen voor een prefab bouwmethode is het ook mogelijk de arbeid op de bouwplaats te beperken. Gevolg is dat er op de bouwplaats zelf minder fouten worden gemaakt, er dient minder gecorrigeerd te worden. Dit leidt tot een enorme reducering van de bouwtijd, vereenvoudiging en stroomlijning van het productieproces en een enorme verlaging van faalkosten.

Faay Vianen

Faay had alleen nog één hobbel te nemen
Dat de wanden van Faay kwalitatief goed zijn is inmiddels bekend. De kern van vlas zorgt voor robuustheid en schroefvastheid over het gehele oppervlak. Daarnaast beschikken FAAY- wanden over een zeer goede geluid- en brandwerendheid. Maar wat als er gebouwd wordt en het dak zit er nog niet op? Bouwen in Nederland is namelijk ook vaak bouwen met slechte weersomstandigheden.

Faay Vianen

Bestand tegen Hollandse weersomstandigheden
Pas als het dak erop zit is een woning wind- en waterdicht. Bouwmaterialen moeten daarom bestand zijn tegen de Hollandse weersomstandigheden. De kingsize panelen worden weersonafhankelijk geproduceerd in de fabriek in Vianen en daar vervolgens behandeld met een waterwerende coating. Faay heeft deze toepassing uitgebreid getest. De geslaagde pilotprojecten hebben inmiddels bewezen dat de kingsize panelen niet alleen snel en plug&play zijn, maar ook dat ze een Hollandse regenbui kunnen trotseren.

Faay Vianen

Logistieke structuur loont
De prefab kingsize panelen van Faay zijn een grote stap in het modulair bouwen en van absolute meerwaarde voor de bouwbranche. De panelen maken verticaal bouwen mogelijk, ook wel de one-piece-flow bouwmethode genoemd. Verder worden de elementen in volgorde van montage op het juiste moment op de bouwplaats afgeleverd. Zo kunnen de elementen snel en volgens de planning worden gemonteerd. Met deze bouwmethode is het ook mogelijk de voorraad en arbeid op de bouwplaats te beperken. Dit kan leiden tot vereenvoudiging en stroomlijning van het productieproces en een reducering van de bouwtijd.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Lees meer over: Faay Vianen , Kingsize , Nieuws , Prefab panelen

Stedenbouw partners

XavierTheater Speelhuis