Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Extra veiligheid met brandwerend glas
Dit verharde Pyropane-glas is ongevoelig voor UV-straling en blijft ook tijdens brand doorzichtig.

Extra veiligheid met brandwerend glas

Wanneer glas brandwerend is zie je dat niet, maar het maakt wel een groot verschil. Breekt er brand uit dan zorgt het glas ervoor dat het vuur en de warmte aan één kant blijven, zodat er een veilige vluchtroute ontstaat. Het brandwerend glas van AGC houdt vlammen, rook en gas tegen tot 180 minuten, wat langer is dan de Nederlandse eis. Met Pyrobel Vision Line heb je bovendien de keuze tot glaswanden zonder verticale profielen.

Jan Liebeton is productmanager brandwerend glas bij AGC. Hij legt uit dat brandwerend glas een tussenlaag bevat die opschuimt wanneer dat nodig is. Op die manier ontstaat er een hitteschild. “Deze eigenschap is te combineren met geluidswerende en inbraakwerende eigenschappen en extra isolatie. Zo wordt een transparante werk- en woonomgeving mogelijk.”

Ook bij Unicef werd gekozen voor het glas van Pyrobel.

Strak design

Extra transparantie ontstaat met Pyrobel Vision Line; brandwerende glaswanden zonder verticale profielen. De glaspanelen worden verbonden met een doorzichtige siliconenvoeg. Dit maakt een strak design mogelijk. Liebeton: “Vanaf deze zomer bieden we Vision Line ook aan voor kleinere projecten.”

Met Pyrobel Vision Line krijg je glaswanden zonder verticale profielen.

Uitgebreid getest

De producten van AGC zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Ze worden door het bedrijf zelf geproduceerd en getest op zeven locaties. Daarnaast zijn er twintig verkooplocaties in Nederland. De producten worden bovendien getest door onafhankelijke Europees gecertificeerde testinstituten. De brandvertragende beglazing voldoet aan alle geldende eisen, normen en richtlijnen, is Cradle to Cradle Zilver gecertificeerd en er geldt een garantie op van tien jaar. Op de website van AGC-Pyrobel vind je een productkiezer, zodat je kunt zien welk product het beste bij een project past. “We hebben een zeer uitgebreide en goede website waarop je veel informatie kunt vinden over producten en toepassingsmogelijkheden”, aldus Liebeton.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details