Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Extra binnenruimte door benutten inpandige balkons
Dekker Kozijnprojecten leverde kozijnen, hsb-elementen en dakkapellen voor het project Hof van Descartes.

Extra binnenruimte door benutten inpandige balkons

Kozijnen, hsb-elementen en dakkapellen

Dekker Kozijnprojecten verving 144 kozijnen tijdens de renovatie van de woningen aan het Hof van Descartes in Amsterdam. Daarnaast leverde en monteerde het bedrijf kozijnen voor de nieuwe woningen die in de wijk worden gerealiseerd, werden inpandige balkons omgebouwd tot binnenruimte en fabriceerde en leverde zij veertig dakkapellen.

Dekker Kozijnprojecten werkt regelmatig in opdracht van hoofdaannemer Dura Vermeer Midden West. “In dit geval werden we in 2018 al in het offertestadium betrokken”, vertelt projectleider Ivo Middeldorp. “We bedachten samen verschillende vormen en maakten uiteindelijk een proefportiek. In het najaar van 2022 is het project opgestart en vervolgens duurde het in totaal 50 weken.”

Toevoegen extra woningen

In de negen woonblokken bevinden zich in totaal 178 woningen. Oorspronkelijk waren dat er 144, maar de opdrachtgever koos ervoor om de zolderverdiepingen van de woonblokken ook te laten verbouwen tot woningen. Hierop krijgen de kinderen van de bestaande bewoners voorrang. “Het gaat om 25 portieken. We werkten twee weken aan elke portiek. In totaal gaat het om zo’n elfhonderd kozijnen van Accoya-hout. Opdrachtgever Ymere koos hiervoor omdat deze houtsoort heel stabiel en onderhoudsarm is. Ook bouwden we met hsb-elementen inpandige balkons om naar extra binnenruimte. Deze elementen maakten we prefab in onze werkplaats en stapelden we ter plekke op elkaar. Daaromheen monteerden we sierlijsten van hout en zetwerk. Tot slot maakten we veertig dakkapellen voor op de zolderetages.”

‘Van portiek naar portiek’

Nadat de engineering en het inmeetproces van de kozijnen door Dekker Kozijnprojecten is afgerond, worden de kozijnen geproduceerd door een partner van Dekker Kozijnprojecten. Daarna volgt de montage. “We werkten hier met een team van vijf van onze vaklieden en één van onze kranen. De kraan verplaatst mee van portiek naar portiek.” Renovatie bij bestaande bouw levert vaak logistieke uitdagingen op, zo ook bij dit project. De groenstrook bood uitkomst en het transport van de kozijnen, dakkapellen en hsb-elementen vond plaats voor of juist na de ochtendspits. Eind 2023 werd het project afgerond en de eerste woningen zijn inmiddels alweer bewoond.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details