Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Exclusief wonen aan de Loosdrechtse Plassen

DJI_0636
De Vries en Verburg Bouw leverde het gebouw casco+ op.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | De Vries en Verburg Bouw

20 mei 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De twee gebouwen staan met elkaar in verbinding door middel van een ondergrondse privéparkeergarage. Ze zijn van alle gemakken voorzien, van veiligheidsvoorzieningen tot liften en (in de toekomst) een nieuw aangelegde haven.

Het zijn niet de minste namen die aan het ontwerp van de twee gebouwen hebben bijgedragen. (Binnenhuis)architecten Jan des Bouvrie, René de Vries, Thomas s’Jacob en Eric Kuster hebben met hun eigen kenmerkende ontwerpstijl de eigentijdse uitstraling van het project bepaald. Hoofdaannemer was De Vries en Verburg Bouw. Dit bedrijf behoort tot de grootste aannemers van Nederland. De Vries en Verburg bouwde de veertien woningen tot en met casco+ niveau. Dat wil zeggen: tot en met de afmontage van de elektra en verlichting en met sausklaar stucwerk. “Wij hebben het werk aangenomen in een bouwteamovereenkomst en hebben alle onderaannemers en leveranciers aangestuurd. De mensen die het appartement kopen, mogen het zelf verder afwerken. Ze kunnen hun eigen invulling geven aan hun woning”, vertelt Marco Pellikaan van De Vries en Verburg.

In het water

In januari 2019 werd gestart met het betonwerk van de kelder. Het project staat letterlijk ín het water, dus allereerst werd een damwandkuip aangebracht. Vervolgens werd de parkeergarage uitgegraven en gerealiseerd. Nadat het betonwerk van de kelder gereed was, kon de damwand er weer uitgetrokken worden. Pellikaan: “Het water staat tegen de door ons gerealiseerde kelderwand. De hoofddraagconstructie bestaat uit beton, kalkzandsteen en staal. Voor de gevels is gekozen voor poriso met isolatie. Daarna hebben we natuurstenen gevels gemonteerd met aluminium kozijnen. Het is een high-end appartementengebouw met een bovengemiddelde aandacht voor details.”

Ook de haven die bij het gebouw ligt zal een upgrade krijgen.

Duurzaam en luxe

De woningen beschikken over een volwaardige W-installatie met ventilatie, vloerkoeling en vloerverwarming, aangesloten op een WKO. In de appartementen is een warmtepomp met boilervat geplaatst. Verder heeft het gebouw een hoog isolatie- en luchtdichtheidsniveau, is overal LED-verlichting toegepast en is er een energiezuinige lift geplaatst. Behalve een duurzame en comfortabele omgeving, beschikken de woningen ook over de nodige luxe. Er is bijvoorbeeld standaard al een domoticasysteem aanwezig dat verder uitgebreid kan worden naar wens van de toekomstige bewoners.    

Maar misschien wel het meest waardevol aan de woningen is het schitterende uitzicht. Waar je ook naar buiten kijkt, overal zie je water. Je ervaart ruimte in overvloed. Van binnen zijn de woningen ruim opgezet en ook aan de buitenzijde beschikken ze over extra grote terrassen van 77 tot 310 m², die ook nog eens deels overdekt zijn. Zo kunnen de bewoners van vroeg in het voorjaar tot diep in het najaar genieten van de prachtige omgeving.

Het casco gebouw werd opgeleverd in juli 2020. Ontwikkelaar De Plassen is erg blij met het behaalde resultaat en is momenteel aan de slag met het verder inrichten van de buitenomgeving. Ook de haven wordt helemaal high-end, zodat de bewoners zo vanuit hun appartementencomplex in hun boot kunnen stappen en de plas op kunnen varen.  

Bouwinfo

Opdrachtgever 
De Plassen

(Binnenhuis)architecten 
Jan des Bouvrie, René de Vries,
Thomas s’Jacob en Eric Kuster 

Hoofdaannemer 
De Vries en Verburg Bouw

Projectinfo

Specialist in binnendeuren en kozijnen levert totaaloplossing op maat voor luxe appartementen

Toen Arno de Haan van Westag Nederland samen met een fotograaf het prestigieuze woonproject DAM3 in Amsterdam bezocht, kwam hij bij toeval in contact met de opdrachtgevers van project West End Residence in Loosdrecht.

“Binnendeuren en kozijnen in appartementen moeten net als in hotels, bioscopen en theaters aan strenge eisen op het vlak van geluidsisolatie, brandwerendheid en inbraakwerendheid voldoen”, vertelt hij. “Westag Nederland levert al meer dan 25 jaar maatwerkoplossingen voor dergelijke veeleisende toepassingen.” De binnendeuren en kozijnen worden geproduceerd in een ultramoderne productiefaciliteit in Duitsland, waar men consequent naar naleving en verbetering van de milieumaat­regelen streeft. “We willen steeds in een vroeg stadium bij projecten betrokken worden, zodat we architecten en opdrachtgevers kunnen adviseren over de mogelijke oplossingen voor hun toepassing. Voor de 14 luxe appartementen aan de Loosdrechtse Plassen leverden we medio 2020 niet alleen een totaaloplossing met inpandige voordeur en kozijn, maar ook het nodige hang- en sluitwerk, zoals meerpuntssluitingen en inbouw-deurdrangers.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details