Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ervaren producent van gaaswanden voor bouw en industrie

Ervaren producent van gaaswanden voor bouw en industrie

Beveiliging en bescherming van mens en product zijn belangrijke thema’s in onze maatschappij. Veiligheidspanelen en -deuren in gaas- en plaatuitvoering bieden een ideale oplossing voor dit probleem. Troax is al 64 jaar specialist in de productie van gaaswanden voor toepassing in bouw en industrie.

Wereldwijd marktleider in industriële gaaswanden Troax werd opgericht in 1955 in het Zweedse Hillerstorp, waar tot op vandaag nog steeds het belangrijkste productie- en distributiecentrum gevestigd is. De firma is actief in 36 landen en aanwezig op alle continenten, waar ze vanuit lokale magazijnen de markt snel en adequaat bedient. “Onze producten bieden een functionele, flexibele en economische oplossing voor situaties waarin het om de beveiliging van mens en/of product gaat: bergingen, indelingen van kelders of zolders, garageboxen en fietsboxen. Ook voor de buitenruimte leveren we producten, zoals fietsenstallingen met golfplaatdak, opslagruimtes voor bijvoorbeeld vuilnis, airco’s, trafo’s, warmtepompen, …”, zegt coordinator marketing Benelux Sigrid Herbosch. “De klant kan kiezen uit verschillende veiligheidsniveaus. Afhankelijk van zijn externe beveiliging en de nood aan zwaarder beveiligde afschermingen kan hij zelf een keuze maken uit vier types hekwerk. Het zwaarste type UX550 beschikt over het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hij kan ook verschillende systemen combineren.” Troax levert deze producten aan bouwbedrijven, architecten, ingenieurs, ontwerpers, VME’s, allerhande bedrijven en particulieren.

Gaaspanelen kunnen ook voor speciale toepassingen ingezet worden.
Hier worden ze gebruikt voor de realisatie van een vergaderruimte.

 

Veel voordelen, ook voor renovatieprojecten

Opslagruimtes bestaande uit veiligheidsgaas bieden een heleboel voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld een goedkoper alternatief voor traditioneel metselwerk. Dergelijke gaaspanelen laten ook licht door, zorgen voor goede ventilatie en bieden bescherming tegen vandalisme en inbraak. Aangezien men door de mazen heen kan kijken, is het overzicht makkelijk te bewaren. “Onze panelen kunnen aan de meeste panden en opslagruimtes aangepast worden, ook als de plafonds schuin zijn. Voor ruimtes waar extra veiligheid vereist is, bieden we de mogelijkheid om een dak in gaas of volle plaat te installeren. Het voordeel van een gaasdak is dat het licht- en luchtdoorlatend is, terwijl de variant in volle plaat ideaal is voor ruimtes die volledig afgeschermd moeten worden en/of waarbij de inhoud aan het zicht onttrokken moet worden”, aldus Herbosch. “Dergelijke panelen zijn niet alleen interessant voor nieuwbouw, maar worden ook vaak gebruikt voor renovatieprojecten, bijvoorbeeld voor het indelen van bergingen in kelders, het inrichten van afgesloten fietsenstallingen of boxen in parkings, het vervangen van wanden uit metselwerk door een transparanter en modulair systeem, het voorzien van fietsboxen binnen of buiten, het afschermen van technieken zoals warmtepompen, transfo’s, elektrische cabines, enz..”

De panelen van Troax kunnen ook ingezet worden voor fietsenstallingen.

 

Een duidelijke manier van werken

Elk project is uniek. De klant kan zelf opmeten of een beroep doen op één van de Troax-specialisten. Bij nieuwbouw wordt in eerste instantie nog volgens de plannen gewerkt, maar van zodra de bouw er staat, wordt er definitief opgemeten. “Na de maatopname en het bekijken van de mogelijkheden maken we een gedetailleerde prijsofferte, met 2D- en 3D-plan. Zo kan de klant zich de opstelling reeds visualiseren nog voor hij deze bestelt. Van zodra de materialen besteld zijn, komt een Troax montageploeg het hekwerk installeren. Een handige doe-het-zelver kan dit ook gemakkelijk zelf. Hij krijgt namelijk het uitvoeringsplan en de bijhorende montagehandleidingen met stap-voor-stap uitleg”, sluit Herbosch af. “Het is vaak belangrijk om ter plaatse nog flexibel te kunnen bijsturen om wanden aan een bepaalde situatie aan te passen (bijv. schuine plafonds, leidingen die in de weg zitten, …). Aangezien we met een modulair systeem werken, kunnen we de panelen ter plaatse makkelijk met bijgeleverde afwerkprofielen aanpassen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details