Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

ERAflat Purmerhoek Capelle aan den IJssel | Klaar voor aansluiting op stadsverwarming

nieuwe-inrichting-ketelhuis

25 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Door het verbeteronderhoud wordt de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel een stuk duurzamer. Eén van de maatregelen die daaraan bijdragen, is dat het woongebouw op termijn overgaat op stadsverwarming. Team ERAflats en Mampaey installatietechniek bv treffen hiervoor de nodige voorbereidingen.

Mampaey was al vaste partner van zowel ERA Contour als Havensteder en denkt nu vanaf de voorbereidingsfase met het bouwteam mee. “Op basis van de wensen van Havensteder hebben we verschillende opties bekeken voor de verwarmingsinstallatie”, vertelt projectleider Cees Jongkoen van Mampaey. “De gekozen optie voeren we nu uit.”

Cv-aansluiting aanpassen

De huidige cv-aansluiting wordt zodanig aangepast, dat de Purmerhoek in de toekomst eenvoudig kan overstappen op stadsverwarming. Hiertoe regelt Mampaey de drie bestaande ketelhuizen op het dak opnieuw in. Vanaf deze ketelhuizen legt Mampaey een nieuw hoofdleidingnet aan. Dit leidingnet loopt over het dak en gaat per strang helemaal naar beneden, naar alle woningen. Jongkoen: “In de woningen installeren we de stadsverwarmingsunit, nieuwe radiatoren en een nieuw leidingnet. Voor de nieuwe aansluiting leggen we een tweepijpsysteem aan, met een aanvoertemperatuur van 70°C en een retourtemperatuur van 40°C.”

Vanaf de ketelhuizen legt Mampaey een nieuw hoofdleidingnet aan.

Twee dagen per woning

Afgelopen februari legde Mampaey de installaties voor de proefstrang aan, in een tempo van één woning per dag. Drie weken later volgden de werkzaamheden aan de ketelhuizen en op het dak. Jongkoen: “Sinds mei zijn we volop in de woningen aan het werk. We lopen mee in de trein aan werkzaamheden. Onze werkzaamheden vinden plaats op de derde en vierde dag. Op dag drie slopen we de oude installatie, op dag vier leggen we de nieuwe installatie aan. Daarna vullen we de installatie en stellen we deze in bedrijf.”

Goede voorbereiding, snelle uitvoering

Met een tempo van twee woningen per dag zit de voortgang er goed in. Dat is grotendeels te danken aan de goede voorbereiding. “In het voortraject hebben we alles tot in detail uitgedacht”, aldus Jongkoen. “Ook prefabriceren we een groot deel van de onderdelen. Met 504 bijna identieke woningen leent dit project zich hier bij uitstek voor. En het is prettig voor de bewoners. Door te prefabriceren versnellen we de installatiewerkzaamheden in de woningen en bezorgen we hen zo kort mogelijk overlast.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details