Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
ERAflat Purmerhoek, Capelle aan den IJssel | ​Van kitwerk tot voegwerkherstel en reiniging

ERAflat Purmerhoek, Capelle aan den IJssel | ​Van kitwerk tot voegwerkherstel en reiniging

Bij het verbeteronderhoud van woongebouw de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel zijn twee afdelingen van Coenen B.V. betrokken. Afdichtingsbedrijf Coenen B.V. neemt de kitwerkzaamheden in de woningen op zich, terwijl Coenen Vastgoedzorg B.V de buitengevel opknapt.

Coenen raakte via de afdeling Afdichtingstechnieken betrokken bij het verbeteronderhoud van de Purmerhoek. “Ons bedrijf is van oudsher gespecialiseerd in kitwerken”, vertelt projectleider Dick de Jong van Coenen Vastgoedzorg BV. “Sinds de oprichting veertig jaar geleden zijn we uitgegroeid tot één van de grootste kitbedrijven van Nederland. Wij werken dan ook al jaren met grote bouwbedrijven, waaronder ERA Contour. Vanuit die relatie zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de Purmerhoek. Zo is het balletje gaan rollen.”

Gevels herstellen en reinigen

In alle 504 woningen van de Purmerhoek vernieuwen de kitspecialisten van Coenen de kitvoegen van de keukens, badkamers, toiletten en galerijen. De vastgoedzorg-medewerkers van Coenen herstellen en reinigen de buitengevel. De Jong: “Voorafgaand aan de opdracht dachten we met de opdrachtgever mee in de verbetering van de gevels. We werkten verschillende scenario’s uit. Van elk daarvan maakten we een proefopstelling. De opdrachtgever maakte daaruit een keuze.” Coenen reinigt de betonnen geveldelen met water dat onder hoge druk op het geveloppervlak gespoten wordt. Van de metselwerk plinten en de drie dakopbouwen vernieuwt Coenen het voegwerk.

Oplevering buitengevel in oktober

Het voegwerk van de plinten, in totaal zo’n 1.200 vierkante meter, is inmiddels afgerond. Het spuitwerk van de betonnen delen wordt uitgevoerd in overeenstemming met de fasering van de werkzaamheden. “We zijn nu bezig met de dakopbouwen”, zegt De Jong. Op de vraag waar de uitdagingen liggen, antwoordt hij: “Als specialist in vastgoedzorg zijn we gewend om zulke grote projecten te draaien. In opdracht van woningcorporaties pakken we vaak hele woongebieden aan. Het enige waar we in het begin aan moesten wennen, is dat we nu voor een bouwbedrijf werken. Procedures zijn iets anders dan wanneer we direct voor een woningcorporatie werken.” De werkzaamheden verlopen volgens planning. In oktober levert Coenen de buitengevel op. Het kitwerk loopt door tot het einde van het project. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details