Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Engineering, productie en montage van de staalconstructie, dakbeplating en luifels
Achter deze imposante gevel schuilt het nieuwe Echo onderwijsgebouw: multifunctioneel, interfacultair, flexibel, transparant en energieleverend. (Beeld: Plompmozes)

Engineering, productie en montage van de staalconstructie, dakbeplating en luifels

In opdracht van hoofdaannemer BAM Bouw & Techniek verzorgt Buiting Machinebouw & Staalconstructie B.V. de engineering, productie en montage van de staalconstructie en dakbeplating voor het nieuwe interfacultair onderwijsgebouw van de TU Delft. Ook de luifels met stalen bloembakken van de groene gevel werden door de specialist gezamenlijk met de BAM ontwikkeld en gerealiseerd. 

Buiting beschikt over een ervaren team van ongeveer 150 mensen, met onder meer technisch-commercieel adviseurs, tekenaars, technisch geschoolde productiemedewerkers en zes eigen montageploegen. De productiehallen in Broekland en Almelo, goed voor een totale oppervlakte van 16.000 m², zijn uitgerust met een up-to-date machinepark. “Aannemers, zoals BAM, doen een beroep op onze expertise voor het ontwerpen van hun staalconstructies, evenals de statische hoofd- en detailberekeningen, calculatie, engineering, productie, conservering en montage”, vertelt adjunct directeur Johan Burger. “Zo werden we ook gevraagd om mee te werken aan de realisatie van het Echo onderwijsgebouw.”

“De robuuste constructie bestaat naast beton uit stalen kolommen, liggers en kanaalplaatvloeren. De hoofddraagstructuur wordt onder meer gevormd door enkele indrukwekkende vakwerkliggers van 36 bij 5 meter met elk een gewicht van ongeveer 36 ton, deels gezet uit plaatstaal van 25 mm dik. In de vide werden gekromde liggers uit plaatstaal geïntegreerd. Andere opvallende elementen zijn de luifels aan de buitenzijde van het gebouw en de groene gevel met zware stalen bloembakken, die met RVS-staalkabels aan het dak werden opgehangen”, vertelt Burger. “Alle constructies werden door onze eigen engineers ontwikkeld en vervolgens werd flink wat druk gezet op onze productie, om alles nauwkeurig te produceren en tijdig op de bouwplaats te leveren. Inmiddels zijn vrijwel alle luifels gemonteerd en is dit project voor ons nagenoeg afgewerkt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details